Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Petek v mestu

V petek, 10. maja, bo kot prvi v nizu že tradicionalni Pomladni sejem. Na več kot 50 prodajno-razstavnih stojnicah bodo na voljo sadike, pripomočki za vrtnarjenje, drobna darila, izdelki domače in umetnostne obrti ter kulinarične dobrote. Ob sejmu bo tudi bogata gostinska ponudba lokalnih ponudnikov, od 15. ure naprej pa bo živahno tudi na odru pred domom kulture. Ob 18.18 bo sledil koncert zasedbe Kvatropirci z Manco Špik.

V sklopu letošnjega Medgeneracijskega festivala bo 17. maja petkovo popoldne namenjeno druženju in ustvarjanju vseh generacij. Predstavili se bodo Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje, Center Novus, Ljudska univerza Velenje, Plesna šola Spin in drugi. Mladi in mladi po srcu bodo lahko ustvarjali v umetniških kotičkih, se preizkusili v različnih ročnih spretnostih, se pridružili tomboli in si priigrali praktične nagrade, uživali v čarovniškem nastopu in se naučili osnovnih plesnih korakov salse.

Petkovo popoldne, 24. maja, bodo Cankarjevo zavzeli mladi, ki ustvarjajo na najrazličnejših umetniških področjih, in predstavniki domačih kulturno-vzgojnih zavodov. Pester in interaktivni program bodo pripravili Mladinski center Velenje, Glasbena šola Velenje, Muzej Velenje, Knjižnica Velenje, Gledališče Velenje, Lutkovno gledališče Velenje, Galerija Velenje, Festival Velenje in drugi. Obiskovalci se bodo lahko družili z lutkami, ustvarjali v umetniških delavnicah, poskusili gledališke kostume, se naučili osnovnih plesnih korakov in še kaj.

Zadnji majski petek na Cankarjevi bo posvečen umetnosti. Na mini umetniški tržnici BazArt bodo obiskovalci našli novo umetniško delo za njihov dom, se pridružili umetniškim delavnicam in likovni učni uri na prostem, si ogledali umetniška dela malih in velikih umetnikov, spoznali bogato stalno zbirko, ki je sicer na ogledu na Velenjskem gradu, se prepustili karikaturistu, da ustvari njihov portret, se poigrali v otroškem umetniškem kotičku in si ob poslušanju odlične glasbe z vinilnih plošč in nastopu Pihalnega orkestra Velenje v pop art kavarni privoščili kavico ali pomladni koktajl.