Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 30. 5. 2024

40. Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje

V soboto, 1. junija 2024, se bodo ob 21. uri v Domu kulture Velenje začele jubilejne 40. Poletne kulturne prireditve s koncertom hrvaške glasbene dive Josipe Lisac. Velenjske Poletne kulturne prireditve, ki sodijo med najstarejše tovrstne kulturne cikle v Sloveniji, bodo do 1. septembra na različnih prizoriščih v mestu in okolici ponudile pester program za vse generacije in okuse. Poletno sproščenost bo mestu vdahnilo več kot 70 žanrsko različnih dogodkov.
Preberi več
Velenje, 8. 5. 2024

Premieri Gledališke šole Festivala Velenje in Lutkovnega gledališča Velenje

V sredo, 15. maja 2024, se bodo ob 18. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje javnosti predstavili udeleženci letošnje Gledališke šole Festivala Velenje, in sicer z igrano predstavo Zvezdica Zaspanka v režiji Romea Grebenška. Že v soboto, 18. maja 2024, se bo ob 10.30 prav tako na malem odru s predstavo Super črv premierno predstavilo še Lutkovno gledališče Velenje pod režijskim vodstvom Alice Čop.
Preberi več
Velenje, 6. 5. 2024

Petek v mestu

Petek v mestu je nov projekt Festivala Velenje, s katerim želimo z Mestno občino Velenje in soorganizatorji občanke in občane na majske petkove popoldneve povabiti v mestno središče. Vsak petek jim bomo na Titovem trgu oz. Cankarjevi ulici med 15. in 20. uro ponudili tematsko zaokrožen kulturno-zabavni program, namenjen vsem generacijam, ki ga bo pospremila gostinska ponudba.
Preberi več