Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Trije prašički razveselili majhne bolnike na Kliničnem centru v Ljubljani

Včeraj, v torek 10. maja 2016, so člani Lutkovnega gledališča Velenje, ki deluje pod okriljem Javnega zavoda Festival Velenje, obiskali Klinični center v Ljubljani. Male paciente na otroški hematoonkologiji in na otroškemu oddelku Očesne klinike so razveselili z lutkovno predstavo Trije prašički. Pobeg v pravljični domišljijski svet in poistovetenje z glavnimi junaki so trenutki, ki malim bolnikom popestrijo dni v bolnišnični oskrbi in preusmerijo pozornost od težav. Festival Velenje aktivno deluje na področju kulturne vzgoje za vse generacije, ranljivejšim skupinam pa namenja prav posebno pozornost.

Uprizoritvi lutkovne igrice kjer nastopata dva zelo plašna prašička, ki se bojita občinstva, so mali bolniki odlično sprejeli. S pomočjo otrok se glavna junaka opogumita in s svojimi igračami odigrata svojo najljubšo pravljico. Režiserki Alice Čop in igralcema Vanji Kretič in Mitju Švenerju so gledalci pripravili prisrčen sprejem, saj so jim v zahvalo za obisk podarili ročno izdelane obeske za ključe, po ogledu predstave pa so se lotili ustvarjanja papirnatih ročnih lutk prašičkov. 

Za dobra dejanja je vedno pravi čas. Festival Velenje in Lutkovno gledališče Velenje sta ponosna, da sta lahko prispevala h kvalitetnejšemu preživljanju časa otrok v bolnišnični oskrbi na Kliničnem centru v Ljubljani.

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si