Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Za valentinovo na zmenek v Dom kulture Velenje

Marina Martensson je tisto rdečelaso, skodrano in pegasto dekle s kitaro, na katero so se v prvi epizodi avdicije šova Slovenija ima talent vsuli zlati lističi, saj je s svojim nastopom prepričala žirijo in se tako neposredno uvrstila v nadaljevanje šova. Marina Martensson, odlična švedska pevka slovenskih korenin, bo v družbi izvrstnih glasbenikov prepevala priredbe svojih priljubljenih izvajalcev ter predstavila lastne avtorske skladbe. Občinstvo navdušuje z odličnim vokalom in čustveno svežo interpretacijo pesmi. Turneja z naslovom Bližina opisuje njeno osebnost na odru in njen način, s katerim pritegne publiko, hkrati pa govori tudi o njeni osebni poti, ki jo je prehodila, da bi bila bližje svojim koreninam v Sloveniji.

Marini je bila glasba položena že v zibelko. Starša sta tako njo kot njeno sestro, ki je priznana jazz glasbenica na sceni v Londonu, že od malega spodbujala k ustvarjanju. Marina pravi: »V Izolo sem prišla iz Švedske leta 2013 na obisk k sorodnikom in da bi nekaj mesecev ustvarjala glasbo. A mi je bilo tako všeč, da sem kar ostala. Življenje je kakovostnejše, vreme prijaznejše, veliko prijateljev imam, res uživam, saj je vse lepše, tudi za dušo. Rada imam mir, umirjenost, barvaste hiše, ljudje so tukaj kot ena velika družina," našteva stvari, ki so jo prepričale, da je ostala tu.

Festival Velenje je ob tej priložnosti za obiskovalce pripravil poseben paket – povabilo z vabilom na zmenek. V paketu se nahaja opis Valentinovega koncerta, dodano pa je posebej oblikovano vabilo na zmenek, ki je namenjeno partnerici ali partnerju. 100 obiskovalcev bo lahko v prijetnem ambientu male dvorane na dan zaljubljencev prisluhnilo odličnemu koncertu, svoji ljubezni pa bodo po dogodku nazdravili s šampanjcem. Vstopnica za pare je v prodaji po 14 evrov, posamezniki pa jo lahko kupijo za 8 evrov.

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si