Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 20. 5. 2022

Premiera otroške igrane predstave za otroke KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO

Velenje, 17. maj 2022 – V petek, 27. maja 2022, bo ob 17. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje Gledališče Velenje v koprodukciji s Festivalom Velenje premierno uprizorilo otroško predstavo Kdo je napravil Vidku srajčico. Predstava za otroke je nastala po predlogi priljubljene slovenske pravljice Frana Levstika, režiral pa jo je Romeo Grebenšek.
Preberi več
Velenje, 18. 5. 2022

Zaključil se je nadgrajeni kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, letos vključil tudi osnovnošolce

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje že osmo leto uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Zaključna slovesnost je potekala v dveh delih, 9. in 13. maja, v prostorih Kina Velenje. V letošnjem letu so projekt nadgradili in razširili še na šolsko generacijo v obliki filmskega kulturnega dne.
Preberi več
Velenje, 6. 5. 2022

Premiera lutkovno-igrane predstave Peter Nos

V soboto, 21. maja 2022, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizorilo lutkovno-igrano predstavo Peter Nos. Po motivih literarnih del Leopolda in Primoža Suhodolčana jo je priredila in režirala Alice Čop.
Preberi več