Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

16. 9. 2021

32. Pikin festival se je uspešno zaključil

Včeraj (v sredo, 15. septembra) se je v Velenju zaključil 32. Pikin festival, ki je v središče najmlajšega slovenskega mesta prinesel igro za vse. Okolico Titovega trga in Mestnega otroškega igrišča je spremenil v Pikino deželo, polno ustvarjalnih delavnic, glasbenih, gledaliških, lutkovnih, plesnih, filmskih in uličnih uprizoritev, likovnih in multimedijskih razstav, interaktivnnih postaj, instalacij, inovativnih vozil in pestre sejemske ponudbe. Predvsem pa pik, kitk, pisanih nogavic, gusarskih zastav in na tisoče nasmehov.
Preberi več
Velenje, 13. 9. 2021

32. Pikin festival - nadaljevanje festivala

Ustvarjalne delavnice, glasbene, gledališke, lutkovne, plesne, filmske in ulične uprizoritve, likovne in multimedijske razstave, interaktivne postaje, instalacije, inovativna vozila, sejmi, pike, kitke, in pisane nogavice – to je Pikin festival, največji otroški dogodek v Sloveniji z 32-letno tradicijo. Začel se je v petek, 10. septembra, ko je junakinja festivala za pet dni prevzela županovanje in središče Velenja preimenovala v Pikino deželo. Igro za vse bo delila še do srede, 15. septembra.
Preberi več
Velenje, 8. 9. 2021

32. Pikin festival - odprtje in dogajanja

Jutri se bo v središču Velenja začel vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven Pikin festival – največji otroški festival v Sloveniji z 32-letno tradicijo. Potem ko bo Pika v štirih predfestivalskih dneh (6.–9. september) odprla devet razstav in priredila Pikino jadralno regato na Velenjskem jezeru, zdaj vabi na Titov trg, kamor bo prispela jutri (v petek, 10. septembra) ob 17. uri. Če si bo pri županu Mestne občine Velenje, glavne pokroviteljice Pikinega festivala, Petru Dermolu izgovorila župansko leto, bo za pet dni prevzela oblast nad mestom in Pikini deželi zapovedala: Igra za vse! Čuki, ki bodo nastopali na odprtju 32. Pikinega festivala, ji bodo z veseljem ugodili. Pikini posebni gostje pa bodo tudi velenjski olimpijci: zlata športna plezalka Janja Garnbret, selektor slovenske plezalne reprezentance Gorazd Hren in parastrelec Gorazd Franček Tiršek.
Preberi več
Velenje, 3. 9. 2021

32. Pikin festival - predfestivalski dogodki

Med 10. in 15. septembrom bo središče Velenja prizorišče 32. Pikinega festivala – največje prireditve z raznovrstnimi vsebinami za otroke in družine pri nas. Od 6. do 9. septembra pa bo junakinja otrok in nikoli odraslih na poti v Pikino deželo obiskovala lokalne galerije in razstavišča ter z odpiranjem igrivih razstav stopnjevala predfestivalsko vzdušje vse do petka, 10. septembra, ko bo ob 17. uri v slavnostnem spremstvu prispela na Titov trg in razglasila igro za vse.
Preberi več