Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 15. 5. 2019

Premiera lutkovne predstave Palčica

V soboto, 25. maja 2019, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizorilo lutkovno predstavo Palčica. Po motivih Hansa Christiana Andersena jo je priredila in režirala Alice Čop.
Preberi več
Velenje, 10. 5. 2019

Zaključil se je kulturno-vzgojni projekt Kinozaver

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje že peto leto uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Zaključna slovesnost je bila v sredo, 8. maja, v prostorih Kina Velenje.
Preberi več
Velenje, 8. 5. 2019

Festival Velenje na Medgeneracijskem festivalu

V Velenju bo od četrtka, 16., do sobote, 18. maja 2019, na različnih lokacijah v mestnem središču potekal 9. mednarodni medgeneracijski festival s sloganom »Pozdravljen, bonton!«. Festival Velenje bo kot nosilec kulturnega življenja v mestu, ki bonton nenehno vključuje v svoje dejavnosti, tokratno festivalsko dogajanje dopolnil s promocijo gledališkega bontona za mlade obiskovalce kulturnih dogodkov. Da ne bo ostalo samo pri teoriji, si bodo otroci lahko ob tem ogledali tudi lutkovno-igrano predstavo Indijanska pravljica Lutkovnega gledališča Velenje.
Preberi več
Velenje, 8. 5. 2019

Inventura 19 in O(d)čaran svet

V četrtek, 16. maja, bodo ob 19. uri v pritličju Galerije Velenje odprli razstavo likovnih izdelkov dijakov Gimnazije Velenje, umetniške gimnazije likovne smeri, INVENTURA 19, v nadstropju pa razstavo del akademske slikarke SONJE HRASTNIK JANČIČ z naslovom O(D)ČARAN SVET.
Preberi več
Velenje, 7. 5. 2019

Zakulisne zgodbe ob mednarodnem dnevu družin

Letošnji mednarodni dan družin bomo na Festivalu Velenje praznovali skupaj z rednimi obiskovalkami naših kulturnih prizorišč in prireditev – družinami. Povabili jih bomo na prav poseben sprehod, ki jim bo ponudil vpogled v (skoraj) vse, kar se »za zavesami«, skrito očem obiskovalcev, dogaja v Domu kulture, Galeriji in Kinu Velenje.
Preberi več