Skip to content
banner image

15. 07. 2024 ob 20:30, Staro Velenje

American Music Abroad

banner image

Dogodki

The Silver Tour je orkester izbranih odličnih srednješolskih glasbenikov, ki tvorijo simfonično zasedbo, jazzovsko zasedbo in koncertni zbor. Simfonična zasedba te turneje vključuje 79 članov, jazz zasedba 21 izvajalcev, koncertni zbor pa 48 glasov. Študenti predstavljajo 30 ameriških srednjih šol in univerz iz zveznih držav Ohio in Pennsylvania.

Med 17-dnevno evropsko turnejo leta 2024 bodo AMA Silver Tour gostovali in nastopali na Madžarskem, v Avstriji, Nemčiji in Sloveniji. Njihovih osem koncertov se bo začelo z nastopom v Budimpešti, sledila bosta dva koncerta v Avstriji, dva koncerta v Nemčiji, še dva v severni Avstriji ter zaključni koncert v Sloveniji. Nekatera mesta in kraji, ki jih bodo izvajalci obiskali, so Budimpešta, Dunaj, Salzburg, Prien, Dinkelsbühl, Westendorf, Ljubljana, Velenje in druga mesta.

Koncert bo vključevale glasbo mojstrov, glasbo z odra ameriškega Broadwaya, ameriško ljudsko glasbo in dela sodobnih ameriških skladateljev. Po besedah enega od naših študentov: »…Čeprav nismo mogli z občinstvom verbalno komunicirati, čutim, da smo jim izrazili nekaj, kar je veliko globlje od tistega, kar je mogoče povedati zgolj z besedami. Glasba je res univerzalen jezik ...«

V primeru slabega vremena bo koncert v Domu kulture Velenje.