Skip to content
banner image

28. 02. 2024 ob 17:00, Kino Velenje

Nina in ježeva skrivnost

banner image

Dogodki

Sinhroniziran animirani družinski film, 82 min (Francija, Luksemburg)
Režija: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol
Glasovi: Maja Kunšič, Blaž Šef, Teja Bitenc, Gašper Malnar, Gašper Jarni, Maša Derganc, Vesna Pernarčič, Matej Recer, Andrej Murenc

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.

Desetletna Nina obožuje zgodbe, ki ji jih vsak večer pripoveduje oče. V njih je glavni junak jež, ki neustrašno odkriva svet. Nekega dne pa oče, skupaj z drugimi delavci, izgubi delo v bližnji tovarni. Nino začne skrbeti za prihodnost družine. Na srečo je tu Mehdi, Ninin najboljši prijatelj. Kaj če bi zaklad, skrit v stari tovarni, rešil vse njihove težave? Nina s polno paro kuje načrte, Mehdi pa bi raje vsak korak dvakrat premislil. Toda drug na drugega se lahko vedno zaneseta. Začne se napeta pustolovščina, v kateri morata pobegniti stari sosedi in njeni mački, preslepiti pajdaša pohlepnega tovarnarja in njegovega ogromnega psa, hkrati pa vse skupaj skriti pred starši. Na srečo jima je v pomoč še pogumni ježek, pa tudi domišljija, ki te nikdar ne pusti na cedilu!

Festivali, nagrade: Annecy 2023, Fantoche IFF Baden 2023, Locarno Kids IFF 2023, Lucas CFF Frankfurt 2023 (nagrada ECFA)