Skip to content
banner image

24. 02. 2024 ob 19:00, Kino Velenje

Šepet metulja

banner image

Dogodki

Mladinska romantična drama, 110 min (SLO)
Režija: Alen Pavšar
Igrajo: Ali Ogrizek, Ana Praznik, Brane Završan, Mitja Ritlop, Lara Kolar, Elyes Samba, Jože Doberšek, Tarek Rashid, Urška Majcen, Tina Gorenjak, Ranko Babič

Jan je 18-letni navdušenec nad mehatroniko in najstnik avtist. Pridruži se razredu, ki za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju tekmuje v razvoju programske opreme sodobnega prezračevalnega sistema s pogonom na umetno inteligenco. V razredu je tudi privlačna glasbenica in edina punca Tara, ki si prav tako želi zmage. Razred vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka. Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. S pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli in se zbliža tudi z direktorjem podjetja, ki ga vzame pod svoje okrilje.

Film po navdihu resničnih dogodkov govori o: spopadanju z avtizmom,  premagovanju ovir,  sodobni tehnologiji, poučevanju drugače, ljubezni, podjetniški poti in zgodbi o uspehu.

Film je nastajal na Šolskem centru Celje ob veliki podpori podjetja MIK Celje. V projektu je več kot 100 dijakov dobilo priložnost spoznati, kdo so ljudje, ki so za kamero, in kaj vse je potrebno, da film pride na velika platna. Bili so asistenti profesionalcem in poletje 2022 preživeli kot družina. Dobili so ogromno znanja, izkušenj in novih poznanstev, ki jim bodo pomagali pri nadaljevanju kariere.

Film Šepet metulja je torej zgodba o uspehu – pred in za kamero. Vsak potrebuje nekoga, ki mu odpre vrata, v njem prepozna skriti potencial … Film Šepet metulja odpira vrata mladim in srca gledalcev.