Skip to content
banner image

15. 01. 2023 ob 19:00, Kino Velenje

Avatar: Pot vode

banner image

Dogodki

Akcijska znanstvenofantastična pustolovščina, 190 min (ZDA)
Režija: James Cameron
Igrajo: Michelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet, Vin Diesel, Cliff Curtis

Film Avatar: Pot vode vsebuje kar nekaj sekvenc z močno bliskajočo svetlobo, ki utegnejo vplivati na gledalce, ki lahko doživijo epileptični napad zaradi svetlobnih dražljajev oz. imajo kakršne koli drugačne oblike občutljivosti na svetlobo.


Film „Avatar“ Jamesa Camerona je začel svojo pot v kinematografih leta 2009 in od takrat naprej je na prestolu najbolj uspešnih filmov vseh časov. Cameron je takrat naredil revolucijo v kino industriji, vizualno osupljivo zgodbo, ki ima hkrati ekološko noto. Prvi film je osvojil tri oskarje in podrl vse rekorde gledanosti, ki jih drži še danes. To zimo, po več kot desetletju čakanja, končno prihaja nadaljevanje iz studia 20th Century. Zgodba je umeščena deset let po dogajanju iz prvega dela, Avatar: Pot vode se začne z zgodbo o družini Sully. Odkar se je odločil trajno prenesti človeško zavest v telo Avatarja in postati novi vodja naroda Na’vi, Jake Sully s svojo družino živi na Pandori. Z Neytiri sta ustvarila družino in dobila otroke. Kolonizacijske sile se vrnejo na Pandoro, da bi oživile prvotno iskanje, zaradi česar Jake in Neytiri pobegneta iz svojega doma in raziskujeta doslej še neznane dele Pandore, da bi srečala ljudstvo Metkayine, klan domorodcev, ki živijo obdani z morjem.