Skip to content
banner image

Festival Velenje

Sejmi

Tematski sejmi

 • Pomladni sejem

  PETEK, 10. MAJ 2024, 15.00-20.00, TITOV TRG

  Pestra in privlačna ponudba pomladnih artiklov ter izdelkov domače in umetnostne obrti vas bo nagovarjala na razstavnih in prodajnih stojnicah, pospremil pa ga bo tudi kulturno-zabavni program. 

  Ob 18.18 bodo na trgu nastopili KVATROPIRCI z MANCO ŠPIK.

  Pomladni sejem pripravlja Festival Velenje v sodelovanju s številnimi društvi, zavodi, organizacijami in podjetji iz Velenja in okolice (Zavod za turizem Šaleške doline, MZPM Velenje, Glasbena šola FKK Velenje, Vrtec Velenje, Plesna šola Spin, Plesni studio N, lokalna turistična društva, Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje, KUD Gambatte, Društvo šaleških likovnikov).

  ZA SODELOVANJE NA SEJMU SE LAHKO PRIJAVITE DO PETKA, 19. 4. 2024.

 • BazArt

  BazArt je umetniško-razstavna tržnica, na kateri umetnice in umetniki ter ostali ustvarjalci ponujajo svoje kreativne izdelke in artikle ročnih spretnosti. Festival Velenje v okviru BazArta vsem obiskovalcem  ponuja možnost ogleda in nakupa unikatnih izdelokov, od nakita, grafik, stekla, keramike, unikatnih oblačil, igrač, lesnih izdelkov ter naravne kozmetike.

  Več informacij o letošnjem BazArtu bomo objavili kmalu.

 • Numifil

  Sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija) sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Festivala Velenje. Na srečanju si je vsako leto mogoče ogledati ter se seznaniti z različnimi zbirateljskimi področji in kupiti različne primerke s področja filatelije, numizmatike in kartofilije.

  Sejem bo letos potekal v mesecu novembru v dvorani Centra Nova v središču mesta.

 • Praznični sejem

  Na vrata trka praznični mesec - mesec obdarovanja, praznovanja in srečnih trenutkov. V središču mesta želimo našim meščanom in meščankam ter drugim obiskovalcem ponuditi praznične izdelke, narejene s skrbnostjo in toplino vaših rok. Praznični sejem drobnih daril in dobrot bo letos potekal v soboto, 9. 12. 2023, med 8. in 13. uro na Cankarjevi ulici v Velenju.

  Vabljeni, da s svojo ponudbo obogatite prodajne stojnice! Sejem bo v primeru slabega vremena najkasneje dan prej odpovedan, o čemer vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu. Nakazilo za najem stojnice vam bomo v tem primeru na vaš račun vrnili najkasneje v treh delovnih dneh po odpovedi dogodka.

  Prijavo za sejem pošljite do ponedeljka, 27. novembra 2023 po pošti (Festival Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje) ali na elektronski naslov (antonija.lovrek-petric@festival-velenje.si). Prijavnico najdete v priponki. 

  Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@festival-velenje.si / 03 898 25 88.


 • Bolšji sejem

  Že dvajset let, vsako drugo soboto od marca do decembra, poteka tradicionalni bolšji sejem v središču mesta na Cankarjevi ulici v Velenju. Sejem je namenjen vsem ljubiteljem starin, zbirateljem in ljudem, ki iščejo zanimive in pozabljene predmete. Na sejmu lahko kupite različne stare predmete, kot so stare slike, knjige, razglednice, staro pohištvo ter druge predmete, ki nosijo zbiralsko ali nostalgično vrednost. Sejem je primeren kraj za drobna raziskovanja, sobotna druženja in obujanje spominov ... 

  Za sodelovanje na sejmu se lahko prijavite na e-naslov: info@festival-velenje.si.