Skip to content
banner image

Festival Velenje

Sejmi

Tematski sejmi

 • Pomladni sejem

  Datum za Pomladni sejem 2024 še ni znan.

  Pomladni sejem 2023
  Pestra in privlačna ponudba cvetja in izdelkov domače in umetnostne obrti vas bo nagovarjala na razstavnih in prodajnih stojnicah, pospremil pa ga bo tudi bogat kulturno-zabavni program. V kulinarični ponudbi bo letošnja novost t. i. pomladni brunch, okusna vmesna postaja med zajtrkom in kosilom.
  Tekom sejma bo potekala dobrodelna dražba pomladnih cvetličnih kreacij dijakov slovenskih srednjih šol za hortikulturo in vizualne umetnosti, ki bodo nastali na cvetličnem tekmovanju v sodelovanju s priznanim velenjskim floristom Simonom Ogrizkom. Na tekmovanju se bodo pomerile dve ekipi iz Novega mesta ter po ena iz Celja, Naklega in s Ptuja. Sredstva, ki jih bodo zbrali s prodajo šopkov, bomo namenili Odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje. Odbor bo sredstva razdelil tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Dražba se bo začela ob 11.30 pred Domom kulture Velenje.

  Podrobnejši spored:

  9.30  Plesni studio N
  10.00  Pozdrav župana Mestne občine Velenje, Petra Dermola
  10.10  Otroški pevski zbor Vrtca Velenje, enota Vrtiljak
  10.30  Šaleška gospoda
  11.00  Jazz zasedba Lilylent
  11.30  Dobrodelna dražba pomladnih cvetličnih kreacij
  12.00  Mlajši pihalni orkester in Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje

  Otroške ustvarjalnice

  MZPM Velenje: Ustvarjalne delavnice
  Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje: Prikaz vezenja
  KUD Gambatte: Ročno oblikovanje izdelkov iz gline
  Knjižnica Velenje: Ustvarjalna delavnica
  Društvo šaleških likovnikov: Likovne delavnice

  Kulinarični kotiček

  9.00–14.00 – Pomladni brunch
  12.30 Jazz zasedba Lilylent

  Pomladni sejem, najbolje obiskan sejem v mestu, ki ga tradicionalno obišče nekaj tisoč obiskovalcev, pripravljata Festival Velenje in Mestna občina Velenje ob sodelovanju številnih društev, zavodov, organizacij in podjetij iz Velenja in okolice (Zavod za turizem Šaleške doline, MZPM Velenje, Glasbena šola FKK Velenje, Vrtec Velenje, Plesna šola Spin, Plesni studio N, TD Šalek, Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje, KUD Gambatte, FLDC Floral and Landscape Design Consulting).

  V primeru slabega vremena bo sejem naslednjo soboto, 13. maja 2023.

 • BazArt

  BazArt je umetniško-razstavna tržnica, na kateri umetnice in umetniki ter ostali ustvarjalci ponujajo svoje kreativne izdelke in artikle ročnih spretnosti. Festival Velenje v okviru BazArta vsem obiskovalcem  ponuja možnost ogleda in nakupa unikatnih izdelokov, od nakita, grafik, stekla, keramike, unikatnih oblačil, igrač, lesnih izdelkov ter naravne kozmetike.

  Več informacij o letošnjem BazArtu bomo objavili kmalu.

 • Numifil

  Sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija) sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Festivala Velenje. Na srečanju si je vsako leto mogoče ogledati ter se seznaniti z različnimi zbirateljskimi področji in kupiti različne primerke s področja filatelije, numizmatike in kartofilije.

  Sejem bo letos potekal v mesecu novembru v dvorani Centra Nova v središču mesta.

 • Praznični sejem

  Na vrata trka praznični mesec - mesec obdarovanja, praznovanja in srečnih trenutkov. V središču mesta želimo našim meščanom in meščankam ter drugim obiskovalcem ponuditi praznične izdelke, narejene s skrbnostjo in toplino vaših rok. Praznični sejem drobnih daril in dobrot bo letos potekal v soboto, 9. 12. 2023, med 8. in 13. uro na Cankarjevi ulici v Velenju.

  Vabljeni, da s svojo ponudbo obogatite prodajne stojnice! Sejem bo v primeru slabega vremena najkasneje dan prej odpovedan, o čemer vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu. Nakazilo za najem stojnice vam bomo v tem primeru na vaš račun vrnili najkasneje v treh delovnih dneh po odpovedi dogodka.

  Prijavo za sejem pošljite do ponedeljka, 27. novembra 2023 po pošti (Festival Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje) ali na elektronski naslov (antonija.lovrek-petric@festival-velenje.si). Prijavnico najdete v priponki. 

  Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@festival-velenje.si / 03 898 25 88.


 • Bolšji sejem

  Že dvajset let, vsako drugo soboto od marca do decembra, poteka tradicionalni bolšji sejem v središču mesta na Cankarjevi ulici v Velenju. Sejem je namenjen vsem ljubiteljem starin, zbirateljem in ljudem, ki iščejo zanimive in pozabljene predmete. Na sejmu lahko kupite različne stare predmete, kot so stare slike, knjige, razglednice, staro pohištvo ter druge predmete, ki nosijo zbiralsko ali nostalgično vrednost. Sejem je primeren kraj za drobna raziskovanja, sobotna druženja in obujanje spominov ... 

  Za sodelovanje na sejmu se lahko prijavite na e-naslov: info@festival-velenje.si.