Festival Velenje

Sejmi

Tematski sejmi

 • Pomladni sejem

  Sejem zaradi slabega vremena odpade.

  Pomlad že trka na vrata! Prihaja čas za pripravo vrta, rožnih gredic, sadovnjaka … Vabimo, da se nam pridružite na Pomladnem sejmu na Titovem trgu. Poskrbljeno bo za bogat kulturni program, dražbo šopkov in otroške ustvarjalnice.

  V kulturnem programu se bodo predstavili Mlajši pihalni orkester Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, folklorna skupina Šmentana muha OŠ Gustava Šiliha Velenje, Otroški pevski zbor Vrtca Velenje, Plesni studio N, Plesna šola Spin, KD Međimurje Velenje, zaplesala pa bo tudi Grajska gospoda iz Šaleka. Ob 10. uri bo obiskovalce sejma pozdravil tudi župan Mo Velenje Peter Dermol. V bližnjih kulturnih ustanovah in na trgu bo tudi vrsta razstav, drugih predstavitev in delavnic, ki bodo polepšale in popestrile pomladno sobotno dogajanje.

  Pred avlo Doma kulture Velenje bomo pripravili dobrodelno dražbo šopkov, ki jih bo za ta namen ustvaril priznan velenjski florist Simon Ogrizek v sodelovanju z Univerzo za III. življenjsko obdobje Velenje. Sredstva, ki jih bomo zbrali s prodajo šopkov, bomo namenili za pomoč prebivalcem Ukrajine, ki so se zaradi vojne znašli v hudih stiskah.

  MO Velenje bo obiskovalcem sejma podarili semena sončnic.

 • BazArt

  BazArt je umetniško-razstavna tržnica, na kateri umetnice in umetniki ter ostali ustvarjalci ponujajo svoje kreativne izdelke in artikle ročnih spretnosti. Festival Velenje v okviru BazArta vsem obiskovalcem  ponuja možnost ogleda in nakupa unikatnih izdelokov, od nakita, grafik, stekla, keramike, unikatnih oblačil, igrač, lesnih izdelkov ter naravne kozmetike.

  Več informacij o letošnjem BazArtu bomo objavili kmalu.

 • Numifil

  Sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija) sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Festivala Velenje. Na srečanju si je vsako leto mogoče ogledati ter se seznaniti z različnimi zbirateljskimi področji in kupiti različne primerke s področja filatelije, numizmatike in kartofilije.

  Sejem bo letos potekal v soboto, 22. oktobra 2022, med 8.00 in 12.30 v dvorani Centra Nova v središču mesta.

 • Praznični sejem

  Na vrata trka praznični mesec - mesec obdarovanja, praznovanja in srečnih trenutkov. V središču mesta želimo našim meščanom in meščankam ter drugim obiskovalcem ponuditi praznične izdelke, narejene s skrbnostjo in toplino vaših rok. Praznični sejem drobnih daril in dobrot bo letos potekal v soboto, 17. 12. 2022, med 8. in 13. uro na Titovem trgu v Velenju.

  Vabljeni, da s svojo ponudbo obogatite prodajne stojnice! Sejem bo v primeru slabega vremena najkasneje dan prej odpovedan, o čemer vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu. Nakazilo za najem stojnice vam bomo v tem primeru na vaš račun vrnili najkasneje v treh delovnih dneh po odpovedi dogodka.

  Prijavo za sejem pošljite do ponedeljka, 28. novembra 2022 po pošti (Festival Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje) ali na elektronski naslov (antonija.lovrek-petric@festival-velenje.si). Prijavnico najdete v priponki. 

  Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@festival-velenje.si / 03 898 25 88.


 • Bolšji sejem

  Že dvajset let, vsako drugo soboto od marca do decembra, poteka tradicionalni bolšji sejem v središču mesta na Cankarjevi ulici v Velenju. Sejem je namenjen vsem ljubiteljem starin, zbirateljem in ljudem, ki iščejo zanimive in pozabljene predmete. Na sejmu lahko kupite različne stare predmete, kot so stare slike, knjige, razglednice, staro pohištvo ter druge predmete, ki nosijo zbiralsko ali nostalgično vrednost. Sejem je primeren kraj za drobna raziskovanja, sobotna druženja in obujanje spominov ... 

  Za sodelovanje na sejmu se lahko prijavite na e-naslov: info@festival-velenje.si.