Festival Velenje

Sejmi

Tematski sejmi

 • Pomladni sejem

  Prijazno vabljeni na Pomladni sejem, ki bo v soboto, 6. maja 2023, med 8. in 14. uro na Titovem trgu. Pestra in privlačna ponudba cvetja in izdelkov domače in umetnostne obrti vas bo nagovarjala na razstavnih in prodajnih stojnicah, pospremil pa ga bo tudi bogat kulturno-zabavni program. V kulinarični ponudbi bo letošnja novost t. i. pomladni brunch, okusna vmesna postaja med zajtrkom in kosilom. Tekom sejma bodo potekali dobrodelna dražba pomladnih kreacij dijakov slovenskih srednjih šol za hortikulturo in vizualne umetnosti, tematske ustvarjalne delavnice za otroke in prikaz rokodelskih veščin.

  S priloženo prijavnico se lahko prijavite na naš sejem kot razstavljalec oziroma prodajalec vaših izdelkov.  

  Cena najema stojnice znaša 30,00 EUR (DDV je vključen). Stojnice so lesene s streho, velikost pulta je 2 x 1 m. Ob stojnici je možno najeti dodaten prostor ali električni priključek, kar lahko označite na priloženi prijavnici. Rok za prijavo je do petka, 14. aprila 2023, oziroma do zasedenosti stojnic.

  V primeru slabega vremena bo sejem teden dni kasneje, 13. maja.

  Izpolnjeno prijavnico nam pošljite na: Festival Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje ali skenirano na e-naslov: antonija.lovrek-petric@festival-velenje.si. Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 03 898 25 88 in 03 898 25 81.

  Sejem organizira Festival Velenje s soorganizatorji.

  Bodite del prebujajoče se pomladi v našem mestu!

 • BazArt

  BazArt je umetniško-razstavna tržnica, na kateri umetnice in umetniki ter ostali ustvarjalci ponujajo svoje kreativne izdelke in artikle ročnih spretnosti. Festival Velenje v okviru BazArta vsem obiskovalcem  ponuja možnost ogleda in nakupa unikatnih izdelokov, od nakita, grafik, stekla, keramike, unikatnih oblačil, igrač, lesnih izdelkov ter naravne kozmetike.

  Več informacij o letošnjem BazArtu bomo objavili kmalu.

 • Numifil

  Sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija) sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Festivala Velenje. Na srečanju si je vsako leto mogoče ogledati ter se seznaniti z različnimi zbirateljskimi področji in kupiti različne primerke s področja filatelije, numizmatike in kartofilije.

  Sejem bo letos potekal v soboto, 21. oktobra 2023, v dvorani Centra Nova v središču mesta.

 • Praznični sejem

  Na vrata trka praznični mesec - mesec obdarovanja, praznovanja in srečnih trenutkov. V središču mesta želimo našim meščanom in meščankam ter drugim obiskovalcem ponuditi praznične izdelke, narejene s skrbnostjo in toplino vaših rok. Praznični sejem drobnih daril in dobrot bo letos potekal v soboto, 17. 12. 2022, med 8. in 13. uro na Titovem trgu v Velenju.

  Vabljeni, da s svojo ponudbo obogatite prodajne stojnice! Sejem bo v primeru slabega vremena najkasneje dan prej odpovedan, o čemer vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu. Nakazilo za najem stojnice vam bomo v tem primeru na vaš račun vrnili najkasneje v treh delovnih dneh po odpovedi dogodka.

  Prijavo za sejem pošljite do ponedeljka, 28. novembra 2022 po pošti (Festival Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje) ali na elektronski naslov (antonija.lovrek-petric@festival-velenje.si). Prijavnico najdete v priponki. 

  Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@festival-velenje.si / 03 898 25 88.


 • Bolšji sejem

  Že dvajset let, vsako drugo soboto od marca do decembra, poteka tradicionalni bolšji sejem v središču mesta na Cankarjevi ulici v Velenju. Sejem je namenjen vsem ljubiteljem starin, zbirateljem in ljudem, ki iščejo zanimive in pozabljene predmete. Na sejmu lahko kupite različne stare predmete, kot so stare slike, knjige, razglednice, staro pohištvo ter druge predmete, ki nosijo zbiralsko ali nostalgično vrednost. Sejem je primeren kraj za drobna raziskovanja, sobotna druženja in obujanje spominov ... 

  Za sodelovanje na sejmu se lahko prijavite na e-naslov: info@festival-velenje.si.