Skip to content
banner image

Novice

Velenje je v letošnjem letu nosilec naziva evropski zeleni list

Velenje je v 2024 nosilec naziva evropski zeleni list. Nagrado je Velenju lani v Grenoblu podelila evropska komisija. Gre za nagrado za dosežke in delovanje na področju varstva okolja – v preteklosti in danes. Leta 2024 bo tako naše mesto delovalo z mislijo na bolj zeleno prihodnost! 

V sredo, 14. februarja, bo ob 17. uri na Titovem trgu potekal velik otvoritveni koncert znane slovenske pevke Nine Pušlar, dan kasneje, 15. februarja, pa bo v Domu kulture Velenje med 8.30 in 15. uro potekala mednarodno konferenca o urejanju zelenih površin v urbanem okolju – Mi premikamo, spreminjamo, rastemo.

Tudi na Festivalu Velenje bomo v sklopu projekta pripravili različne dogodke, "zeleno" bodo obarvani tudi naši stalni projekti, kot so naši abonmaji, Pikin festival in Poletne kulturne prireditve.

Cilji projekta so dvigniti okoljsko ozaveščenost, poudariti pomen varovanja okolja, narave in trajnostnega razvoja, uvesti trajne dobre prakse ter trajne ukrepe in predvsem vplivati na spreminjanje ravnanja naših občank in občanov ter drugih obiskovalcev k bolj trajnostnemu ravnanju.

V ta namen so se na Mestni občini Velenje domislili tudi novega slogana: mi spreminjamo, mi premikamo, mi rastemo (we change, we move, we grow).

Prijazno vabljeni na dogodke in aktivnosti, ki bodo potekali v sklopu naziva evropski zeleni list.