Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 30. 11. 2023

Dogodki čarobnega decembra v Velenju!

Na vrata trka praznični mesec - mesec praznovanj, obdarovanj in druženja. V našem mestu se bo v sklopu čarobnega decembra odvilo več kot 120 različnih dogodkov. Prelistajte priloženo knjižico - vabljeni na čarobno dogajanje v Velenju!
Preberi več
Velenje, 4. 9. 2023

Gostinci, vabljeni k sodelovanju na koncertu ob prazniku Mestne občine Velenje!

Festival Velenje ob prazniku Mestne občine Velenje organizira koncert, ki bo potekal v petek, 22. septembra 2023, od 19. ure naprej na Titovem trgu v Velenju. Ob 19. uri bo nastopil Ansambel Saša Avsenika, ob 21.30 pa skupina Tabu. Predmet našega javnega povabila je zagotavljanje gostinskih storitev v času koncerta na Titovem trgu. Vse o načinu prijav in vsebini povabila lahko preberete v prilogi. Veselimo bomo vašega sodelovanja!
Preberi več
Velenje, 27. 6. 2023

Današnji koncert Tanje Lončar v Amfiteatru zaradi slabega vremena odpade

Zaradi slabega vremena koncert Tanje Lončar v amfiteatru žal odpade.
Preberi več
Velenje, 8. 6. 2023

Poletne počitnice v Velenju

Ustvarjanje, jezdenje, plavanje, sestavljanje kock, družabne igre, različni športi, s katerimi se že nekaj časa želiš spoznati, pa spanje na gradu in življenje indijancev, taborniške dogodivščine in mornarski dan, cirkuški in afriški dan. Se ti ne zdi, da bodo počitnice celo še bolj pestre, kot je bilo šolsko leto? Na naslednjih straneh je dolg seznam ponudb organiziranih počitniških aktivnosti, ki so razdeljene na večdnevne sklope ter na enodnevne dogodke. Dolgčas ti zagotovo ne bo, saj vsake počitnice minejo prehitro, sploh če lahko počnemo toliko zanimivih reči. Naj bo vsak tvoj poletni dan vesel, ustvarjalen in razgiban, kar se le da!
Preberi več
Velenje, 23. 5. 2023

Iztok Mlakar ponovno v Velenju!

➡️ Iztok Mlakar, slovenski kantavtor, gledališki igralec in dramatik, je vsakoletni gost velenjskih Poletnih kulturnih prireditev. Iztok rad nastopa za majhen krog občinstva, posebej všeč mu je ena od muzejskih sob na Velenjskem gradu.
Preberi več
Velenje, 27. 3. 2023

Poslanica ob svetovnem dnevu gledališča

Gledališčniki po vsem svetu danes praznujejo svoj dan. Avtorica mednarodne poslanice ob 61. svetovnem dnevu gledališča je egiptovska igralka Samiha Ajub, ki je pozvala k človečnosti. Slovensko poslanico je spisal ustvarjalec Jure Novak. V njej je podal razmislek o pomenu gledališča in igranja.
Preberi več
21. 3. 2023

Danes širom sveta praznujejo lutke!

21. marca praznujejo lutke, te prav posebne prebivalke naših gledaliških odrov - in seveda vsi, ki jih radi opazujemo, raziskujemo in jim pomagamo v življenje. Festival Velenje z Lutkovnim gledališčem Velenje ob tej priložnosti pripravlja lutkovno predstavo Peter Nos z mini lutkovno zabavo, v nadaljevanju pa si lahko prebere še nekaj izbranih misli in sporočil strokovnjakinj in umetnic, avtoric letošnjih poslanic ob prazniku.
Preberi več
Velenje, 16. 3. 2023

Odprte prijave na Pomladni sejem

Vabljeni na Pomladni sejem, ki bo v soboto, 6. maja 2023, med 8. in 14. uro na Titovem trgu. Pestra in privlačna ponudba cvetja in izdelkov domače in umetnostne obrti vas bo nagovarjala na razstavnih in prodajnih stojnicah, pospremil pa ga bo tudi bogat kulturno-zabavni program. V kulinarični ponudbi bo letošnja novost t. i. pomladni brunch, okusna vmesna postaja med zajtrkom in kosilom. Tekom sejma bodo potekali dobrodelna dražba pomladnih kreacij dijakov slovenskih srednjih šol za hortikulturo in vizualne umetnosti, tematske ustvarjalne delavnice za otroke in prikaz rokodelskih veščin.
Preberi več
Velenje, 20. 2. 2023

Pustna dogajanja v Velenju

Tudi v Velenju bomo odganjali zimo in se veselili pomladi na številnih pustnih dogodkih in prireditvah, ki jih prirejajo različni organizatorji.
Preberi več