Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 8. 11. 2022

Evropski art kino dan v Kinu Velenje

V nedeljo, 13. novembra 2022, se bo v evropskih kinematografih že sedmič odvil Evropski art kino dan, ki je namenjen praznovanju kina in raznovrstnosti evropskega filma, nastal pa je na pobudo združenj CICAE in Europa Cinemas. Na ta dan kinematografi širom po Evropi s projekcijami in dogodki slavijo raznolikost evropskega filma. V Sloveniji se mu že od začetka pobude pridružujejo kinematografi Art kino mreže Slovenije – tudi KINO VELENJE. Na ta dan bomo predvajali tri odlične filme za tri različne starostne skupine, prav vsi trije pa bodo na ogled BREZPLAČNO!
Preberi več
Velenje, 12. 10. 2022

KONCERT MAGNIFICA OB PRAZNIKU MESTNE OBČINE VELENJE BO NA TITOVEM TRGU

20. septembra smo v Velenju praznovali občinski praznik. Med večjimi prazničnimi dogodki je bil načrtovan tudi koncert Magnifica, a je 17. septembra zaradi bolezni izvajalca žal odpadel. Zato smo morali izbrati nov termin. Koncert bo v petek, 14. oktobra 2022, ob 20. uri, na Titovem trgu. Vremenska napoved je ugodna, dnevi so še topli, zato smo se odločili, da koncert pripravimo na prostem, kar je tudi zaradi epidemiološke situacije primerneje. Koncert je darilo Mestne občine Velenje občankam in občanom ter obiskovalkam in obiskovalcem mesta ob prazniku, zato bo brezplačen.
Preberi več
Velenje, 5. 9. 2022

Prelistajte Abonmajsko knjižico 2022/23!

Spoštovani, tudi letos vas vabimo na druženje s kulturo in umetnostjo! Vabimo vas k jesenskemu VPISU ABONMAJEV Festivala Velenje z veliko upanja, da bo v letošnji sezoni tako, kot je bilo nekoč. V teh časih smo namreč tovrstne »hrane za dušo« še bolj potrebni.
Preberi več
1. 9. 2022

Programska knjižica 33. Pikinega festivala je tu!

Sestavljala, premikala, dodajala, obrnila okrog, potuhtala in prespala – potem pa dvakrat udarila po mizi, štirikrat globoko vdihnila in se dokončno odločila! Tako nekako je potekal zapleten proces, imenovan Pikin narobe program. Pa močno držim pesti, da je v njem vse tako, kot sem si zamislila. Vabim vas, da se sprehodite po njegovi tiskani obliki tudi sami. Če ste taki frajerji, da znate brati, to naredite na glas in skupaj z družino in prijatelji označite vse, kar bi radi na našem 33. druženju videli, slišali, doživeli in preizkusili. No, mogoče boste potrebovali celo več kot en flomaster! Se vidimo in si mežikamo! Do programske knjižice vas loči še klik ... vaša Pika
Preberi več
Velenje, 20. 6. 2022

Prelistajte programsko zgibanko Poletje v Velenju

Letošnje 38. Poletne kulturne prireditve se bodo začele že z junijem, prvim mesecem, ko zadiši po zabavi, sproščenosti, druženju. Do septembra bomo pripravili raznolik program prireditev, vsekakor pa bomo vanje zajeli dogajanje za vse generacije in okuse, obiskovalcem bomo ponudili že poznane cikle ter nekaj novosti - vrača se tudi naš Poletni abonma. Program celotnega dogajanja najdete v programski zgibanki.
Preberi več
Velenje, 13. 6. 2022

Počitniški program za otroke v Velenju

Različni ponudniki kulturno-umetniških in športno-rekreativnih programov smo skupaj ustvarili šopek poletnega mestnega dogajanja, iz katerega si lahko izberete in naberete aktivnosti, ki so vam pisane na kožo in ukrojene prav za vas.
Preberi več
Velenje, 31. 5. 2022

Poletni kulturni abonma 2022 že na voljo!

Začetek abonmajskih prireditev se približuje, abonentske kartice pa so že na voljo na blagajni Festivala Velenje. Izbor predstav in koncertov vam bo gotovo popestril pet poletnih večerov.
Preberi več
Velenje, 11. 4. 2022

Vabljeni na avdicijo za vlogo Pikine pomočnice!

Pozor, pozor! Festival Velenje, glavni organizator Pikinega festivala, bo v sredo, 11. maja 2022, ob 17. uri v Domu kulture Velenje pripravil avdicijo za vlogo Pikine pomočnice. Izbrana kandidatka bo na letošnjem festivalu, ki bo potekal med 10. in 15. septembrom, nastopila v vlogi Pike pomočnice, naslednje leto pa bo morda prevzela vlogo uradne Pike.
Preberi več