Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 6. 6. 2024

Bogato počitniško dogajanje v Velenju

Velenje, 6. junija 2024 – V Velenju vsako leto številni organizatorji – javni zavodi, društva in zasebniki – pripravijo vrsto počitniških aktivnosti, namenjenih tako mlajšim kot starejšim otrokom. V treh počitniških mesecih se bo v Velenju zvrstilo več kot 20 večdnevnih počitniških sklopov ter preko 50 posameznih počitniških dogodkov, ki bodo poskrbeli za raznoliko paleto počitniških dogajanj, od športnih, kulturnih, umetniških, ustvarjalnih, raziskovalnih, zabavnih … Nekateri večdnevni sklopi so plačljivi, večina posameznih dogodkov pa je brezplačnih.
Preberi več
Velenje, 6. 2. 2024

Festival Velenje ob slovenskem kulturnem prazniku 2024

Slovenski kulturni praznik bo Festival Velenje obeležil z več dogodki, ki se bodo med 6. in 8. februarjem zvrstili v vseh njegovih programskih enotah, v Domu kulture Velenje, Galeriji Velenje in Kinu Velenje.
Preberi več
Velenje, 15. 1. 2024

Velenje je v letošnjem letu nosilec naziva evropski zeleni list

Velenje je v 2024 nosilec naziva evropski zeleni list. Nagrado je Velenju lani v Grenoblu podelila evropska komisija. Gre za nagrado za dosežke in delovanje na področju varstva okolja – v preteklosti in danes. Leta 2024 bo tako naše mesto delovalo z mislijo na bolj zeleno prihodnost!
Preberi več
Velenje, 30. 11. 2023

Dogodki čarobnega decembra v Velenju!

Na vrata trka praznični mesec - mesec praznovanj, obdarovanj in druženja. V našem mestu se bo v sklopu čarobnega decembra odvilo več kot 120 različnih dogodkov. Prelistajte priloženo knjižico - vabljeni na čarobno dogajanje v Velenju!
Preberi več
Velenje, 4. 9. 2023

Gostinci, vabljeni k sodelovanju na koncertu ob prazniku Mestne občine Velenje!

Festival Velenje ob prazniku Mestne občine Velenje organizira koncert, ki bo potekal v petek, 22. septembra 2023, od 19. ure naprej na Titovem trgu v Velenju. Ob 19. uri bo nastopil Ansambel Saša Avsenika, ob 21.30 pa skupina Tabu. Predmet našega javnega povabila je zagotavljanje gostinskih storitev v času koncerta na Titovem trgu. Vse o načinu prijav in vsebini povabila lahko preberete v prilogi. Veselimo bomo vašega sodelovanja!
Preberi več
Velenje, 27. 6. 2023

Današnji koncert Tanje Lončar v Amfiteatru zaradi slabega vremena odpade

Zaradi slabega vremena koncert Tanje Lončar v amfiteatru žal odpade.
Preberi več
Velenje, 8. 6. 2023

Poletne počitnice v Velenju

Ustvarjanje, jezdenje, plavanje, sestavljanje kock, družabne igre, različni športi, s katerimi se že nekaj časa želiš spoznati, pa spanje na gradu in življenje indijancev, taborniške dogodivščine in mornarski dan, cirkuški in afriški dan. Se ti ne zdi, da bodo počitnice celo še bolj pestre, kot je bilo šolsko leto? Na naslednjih straneh je dolg seznam ponudb organiziranih počitniških aktivnosti, ki so razdeljene na večdnevne sklope ter na enodnevne dogodke. Dolgčas ti zagotovo ne bo, saj vsake počitnice minejo prehitro, sploh če lahko počnemo toliko zanimivih reči. Naj bo vsak tvoj poletni dan vesel, ustvarjalen in razgiban, kar se le da!
Preberi več
Velenje, 23. 5. 2023

Iztok Mlakar ponovno v Velenju!

➡️ Iztok Mlakar, slovenski kantavtor, gledališki igralec in dramatik, je vsakoletni gost velenjskih Poletnih kulturnih prireditev. Iztok rad nastopa za majhen krog občinstva, posebej všeč mu je ena od muzejskih sob na Velenjskem gradu.
Preberi več
Velenje, 27. 3. 2023

Poslanica ob svetovnem dnevu gledališča

Gledališčniki po vsem svetu danes praznujejo svoj dan. Avtorica mednarodne poslanice ob 61. svetovnem dnevu gledališča je egiptovska igralka Samiha Ajub, ki je pozvala k človečnosti. Slovensko poslanico je spisal ustvarjalec Jure Novak. V njej je podal razmislek o pomenu gledališča in igranja.
Preberi več