Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 16. 10. 2020

Do nadaljnjega odpovedujemo prireditve

V skladu z vladnimi ukrepi in napotki je ustrezne odločitve sprejel tudi Festival Velenje. Do nadaljnjega na kasnejše termine prestavljamo vse dogodke v Domu kulture Velenje in v dvorani Centra Nova, odpovedujemo pa vse predstave v Kinu Velenje. Program Galerije Velenje bomo deloma in prilagojeno izvedli.
Preberi več
Velenje, 16. 9. 2020

Bliža se 31. Pikin festival

Letošnji Pikin festival bo – pa čeprav tako poseben in drugačen, kot ni bil še nikoli. Njegova že 31. izdaja se bo pod imenom Mini Pikin festival odvijala v soboto in nedeljo, 26. in 27. septembra 2020. V mestno središče Velenja bo Pika vabila družine, vsa prizorišča in dogajanje pa je Festival Velenje kot glavni organizator festivala programsko in organizacijsko zasnoval v skladu s trenutnimi ukrepi in omejitvami NIJZ. V predfestivalskem tednu, od ponedeljka, 21. septembra dalje, se bo zvrstilo kar nekaj manjših spremljevalnih dogodkov.
Preberi več
Velenje, 4. 8. 2020

Festival Velenje odpoveduje dogodke v prvem tednu avgusta

V znak spoštovanja in žalovanja ob izgubi župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča Festival Velenje odpoveduje vse dogodke in prireditve do vključno petka, 7. avgusta 2020.
Preberi več
Velenje, 29. 6. 2020

36. Poletne kulturne prireditve Festivala velenje

Letošnje Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje so se resda začele že junija, njihov vrhunec pa bodo gotovo dogodki, ki se bodo v mestu zgodili v počitniških tednih julija in avgusta. Raznolik program, ki bo v tem času zajel več kot 80 različnih prireditev, bo trajal vse do septembra, potekal pa bo v skladu z aktualnimi razmerami. Postregel bo z že uveljavljenimi vsebinami in koncepti (npr. Poletni kulturni abonma) ter tudi z zanimivimi umetniškimi novostmi (npr. cikel Leteče lutke).
Preberi več
Velenje, 29. 6. 2020

Zaključil se je letošnji kulturno-vzgojni projekt Kinozaver

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje tudi letos, čeprav v omejenem obsegu, uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Namesto tradicionalne zaključne slovesnosti smo letos pripravili razstavo likovnih izdelkov otrok kar na prostem.
Preberi več
Velenje, 28. 5. 2020

Z junijem se pričenjajo 36. Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje

Letošnje Poletne kulturne prireditve, ki bodo gotovo nekoliko drugačne kot pretekla leta, bo Festival Velenje začel s prvim junijskim večerom, v katerem bomo ponovno obudili kinematografsko dejavnost. Do septembra bomo pripravili raznolik program prireditev, ki bodo potekale v skladu z vladnimi napotki, vsekakor pa bomo vanje zajeli dogajanje za vse generacije in okuse, obiskovalcem bomo ponudili že poznane cikle ter kar nekaj času in razmeram prilagojenih novosti.
Preberi več
Velenje, 21. 5. 2020

Sedma umetnost štarta prvega - S 1. 6. se odpira Kino Velenje

Z veseljem sporočamo, da tudi v Velenju ponovno začenjamo z izvajanjem kinematografske dejavnosti. V Kinu Velenje bomo zaenkrat filme predvajali ob nedeljah in ponedeljkih, ob ustreznih varnostnih standardih pa ga bomo za obiskovalce odprli v ponedeljek, 1. junija 2020, s projekcijo komične drame Posebni.
Preberi več
Velenje, 13. 5. 2020

Mednarodni muzejski dan tudi v Galeriji Velenje

Praznovanju mednarodnega muzejskega dneva se bo v ponedeljek, 18. maja 2020, pridružila tudi Galerija Velenje. V njej je trenutno na ogled razstava Simulakrum tradicije Metke Kavčič.
Preberi več
Velenje, 4. 5. 2020

Galerija Velenje ponovno odprta za obiskovalce - Festival Velenje že načrtuje prihodnje aktivnosti

Z današnjim dnem je ponovno odprta Galerije Velenje, kjer si obiskovalci ob izpolnjevanju vseh varnostnih navodil lahko ogledajo razstavo Metke Kavčič Simulakrum tradicije. Ostale enote Festivala Velenje ostajajo za obiskovalce zaprte, se pa zaposleni v tem času že lotevalo načrtovanja prihodnjih kulturnih projektov.
Preberi več
Velenje, 7. 4. 2020

Festival Velenje ostaja blizu ljudem

Čeprav so enote Festivala Velenje v tem času za obiskovalce zaprte, zaposleni v času epidemije vendarle na različne načine skrbimo za povezovanje z njimi in njihov stik s kulturno ponudbo.
Preberi več