Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 26. 4. 2023

Pred vrati je tradicionalni Pomladni sejem

Tradicionalni Pomladni sejem, ki z bogato in raznovrstno ponudbo na stojnicah, pestrim kulturnim programom, kulinarično ponudbo, ustvarjalnimi delavnicami, razstavami in izobraževalno noto v mesto vsako leto privabi množico obiskovalcev, bo letos potekal v soboto, 6. maja 2023, med 8. in 14. uro na Titovem trgu.
Preberi več
Velenje, 20. 4. 2023

Premieri Gledališča Velenje in Lutkovnega gledališča Velenje

Maja bosta pod okriljem Festivala Velenje premierno uprizorjeni kar dve scenski deli, namenjeni otrokom. V soboto, 6. maja 2023, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Gledališče Velenje v režiji Romea Grebenška premierno uprizorilo igrano predstavo Pekarna Mišmaš, v soboto, 27. maja 2023, pa se bo ob 10.30 prav tako v mali dvorani predstavilo Lutkovno gledališče Velenje z interaktivno lutkovno-igrano predstavo Čarobni fižolček v režiji Alice Čop.
Preberi več
Velenje, 20. 2. 2023

Pustna dogajanja v Velenju

Tudi v Velenju bomo odganjali zimo in se veselili pomladi na številnih pustnih dogodkih in prireditvah, ki jih prirejajo različni organizatorji.
Preberi več
Velenje, 15. 12. 2022

Čarobna promenada

V ponedeljek, 19. decembra 2022, se bo na Titovem trgu v Velenju začelo praznično dogajanje na prostem. Sklop animacij za otroke, koncerte, otroški disko in gostinsko ponudbo s toplimi kurišči v prijetnem prazničnem ambientu na osrednjem velenjskem trgu so organizatorji poimenovali Čarobna promenada. Prostor bo namenjen druženju v veselih dneh iztekajočega leta in bo med 19. in 22. decembrom ter med 27. in 30. decembrom odprt od 16. do 22. ure. Otroški disko bo zaživel vsak dan ob 16. uri, poulični dogodki z animacijo za otroke bodo na programu ob 17. uri, koncertni dogodki pa ob 18. uri. Čarobna promenada je projekt, podprt s strani Mestne občine Velenje, v organizaciji Festivala Velenje in ob sodelovanju Mladinskega centra Velenje, Zavoda za turizem Šaleške doline in ŠRZ Rdeča dvorana.
Preberi več
Velenje, 29. 11. 2022

Festival Velenje na Ta veseli dan kulture

V soboto, 3. decembra, bodo številne slovenske kulturne ustanove, zavodi, društva in kulturni ustvarjalci nasploh ob Ta veselem dnevu kulture obiskovalcem ponudili veliko raznovrstnih (brezplačnih) možnosti za kulturno obogatitev. Množičnemu kulturnemu dogodku in vseslovenskemu veselemu praznovanju ob Prešernovem rojstnem dnevu se pridružuje tudi Festival Velenje, ki bo ta dan pripravil dogodke v Galeriji in Kinu Velenje ter v Domu kulture Velenje (v sodelovanju s KD MePZ Gorenje).
Preberi več
Velenje, 23. 11. 2022

Čarobni december 2022 v Velenju

S 1. decembrom bo Velenje s prižigom praznične razsvetljave vstopilo v najbolj čaroben mesec, v katerem se bo zvrstilo skoraj 100 prazničnih dogodkov, ki jih prirejajo različni zavodi, društva, šole in gostinci ter drugi organizatorji dogodkov. Festival Velenje pripravlja več vsebinskih sklopov. Najmlajši bodo v Domu kulture Velenje lahko uživali v lutkovni in igrani produkciji na Čarobnih sobotnicah, na Titovem trgu se bodo v času Čarobne promenade zvrstili številni koncerti in ulične animacije za otroke, drobna darila in pozornosti bodo na voljo na Prazničnem sejmu, v Kinu Velenje bosta na ogled cikla Novoletne iskrice in Decembrska romantika, 31. decembra pa bo ob 18. uri na Titovem trgu otroško silvestrovanje z Mojco in Plesno šolo Spin, malo kasneje pa še slovo od starega leta s skupino Rok'n'Band in županovo novoletno poslanico.
Preberi več
Velenje, 7. 11. 2022

Premiera lutkovno-igrane predstave Pujski so zakon!

V soboto, 19. novembra 2022, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizorilo lutkovno-igrano predstavo Pujski so zakon!. Po literarnih motivih Katje Reider jo je priredila in režirala Alice Čop v sodelovanju s Kajetanom Čopom.
Preberi več
Velenje, 13. 10. 2022

Sejem numizmatike in filatelije Numifil 2022

V soboto, 22. oktobra 2022, bo v dvorani Centra Nova nad velenjsko mestno knjižnico od 8. do 12.30 potekal tradicionalni sejem in srečanje Numifil 2022. Gre za zbirateljski sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija), ki sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Velenja.
Preberi več
Velenje, 12. 10. 2022

Koncert Magnifica ob prazniku MOV

20. septembra smo v Velenju praznovali občinski praznik. Med večjimi prazničnimi dogodki je bil načrtovan tudi koncert Magnifica, a je 17. septembra zaradi bolezni izvajalca žal odpadel. Zato smo morali izbrati nov termin. Koncert bo v petek, 14. oktobra 2022, ob 20. uri, na Titovem trgu. Vremenska napoved je ugodna, dnevi so še topli, zato smo se odločili, da koncert pripravimo na prostem, kar je tudi zaradi epidemiološke situacije primerneje. Koncert je darilo Mestne občine Velenje občankam in občanom ter obiskovalkam in obiskovalcem mesta ob prazniku, zato bo brezplačen.
Preberi več
Velenje, 15. 9. 2022

Koncert Magnifica ob prazniku MOV prestavljen

Mestna občina Velenje v torek, 20. septembra, praznuje svoj občinski praznik. Med večjimi prazničnimi dogodki smo v soboto, 17. septembra, na Titovem trgu načrtovali koncert Magnifica, ki pa zaradi bolezni žal tokrat odpade in bo prestavljen na kasnejši termin, ki bo znan naknadno. Osrednji praznični dogodki se bodo v Velenju sicer odvijali na dan praznika, v torek, 20. septembra.
Preberi več