Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 6. 6. 2024

Bogato počitniško dogajanje v Velenju

Velenje, 6. junija 2024 – V Velenju vsako leto številni organizatorji – javni zavodi, društva in zasebniki – pripravijo vrsto počitniških aktivnosti, namenjenih tako mlajšim kot starejšim otrokom. V treh počitniških mesecih se bo v Velenju zvrstilo več kot 20 večdnevnih počitniških sklopov ter preko 50 posameznih počitniških dogodkov, ki bodo poskrbeli za raznoliko paleto počitniških dogajanj, od športnih, kulturnih, umetniških, ustvarjalnih, raziskovalnih, zabavnih … Nekateri večdnevni sklopi so plačljivi, večina posameznih dogodkov pa je brezplačnih.
Preberi več
Velenje, 30. 5. 2024

40. Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje

V soboto, 1. junija 2024, se bodo ob 21. uri v Domu kulture Velenje začele jubilejne 40. Poletne kulturne prireditve s koncertom hrvaške glasbene dive Josipe Lisac. Velenjske Poletne kulturne prireditve, ki sodijo med najstarejše tovrstne kulturne cikle v Sloveniji, bodo do 1. septembra na različnih prizoriščih v mestu in okolici ponudile pester program za vse generacije in okuse. Poletno sproščenost bo mestu vdahnilo več kot 70 žanrsko različnih dogodkov.
Preberi več
Velenje, 8. 5. 2024

Premieri Gledališke šole Festivala Velenje in Lutkovnega gledališča Velenje

V sredo, 15. maja 2024, se bodo ob 18. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje javnosti predstavili udeleženci letošnje Gledališke šole Festivala Velenje, in sicer z igrano predstavo Zvezdica Zaspanka v režiji Romea Grebenška. Že v soboto, 18. maja 2024, se bo ob 10.30 prav tako na malem odru s predstavo Super črv premierno predstavilo še Lutkovno gledališče Velenje pod režijskim vodstvom Alice Čop.
Preberi več
Velenje, 6. 5. 2024

Petek v mestu

Petek v mestu je nov projekt Festivala Velenje, s katerim želimo z Mestno občino Velenje in soorganizatorji občanke in občane na majske petkove popoldneve povabiti v mestno središče. Vsak petek jim bomo na Titovem trgu oz. Cankarjevi ulici med 15. in 20. uro ponudili tematsko zaokrožen kulturno-zabavni program, namenjen vsem generacijam, ki ga bo pospremila gostinska ponudba.
Preberi več
Velenje, 25. 4. 2024

Pred vrati je Pomladni sejem

Tradicionalni Pomladni sejem, ki z bogato in raznovrstno ponudbo na stojnicah, pestrim kulturnim programom, kulinarično ponudbo in ustvarjalnimi delavnicami v mesto vsako leto privabi množico obiskovalcev, bo letos potekal v petek, 10. maja 2024, med 15. in 20. uro na Titovem trgu.
Preberi več
Velenje, 12. 2. 2024

Tradicionalno pustno rajanje na velenjskem Titovem trgu

Festival Velenje skupaj s soorganizatorji na pustni torek pripravlja tradicionalno družinsko pustovanje. Tudi letos bomo izbrali in nagradili najbolj izvirne pustne maske. Posebno nagrado bomo podelili maski, ki bo najbolj v sozvočju s projektom Green Leaf (evropski zeleni list).
Preberi več
Velenje, 6. 2. 2024

Festival Velenje ob slovenskem kulturnem prazniku 2024

Slovenski kulturni praznik bo Festival Velenje obeležil z več dogodki, ki se bodo med 6. in 8. februarjem zvrstili v vseh njegovih programskih enotah, v Domu kulture Velenje, Galeriji Velenje in Kinu Velenje.
Preberi več
Velenje, 10. 1. 2024

Filmski maraton v Kinu Velenje ob 75. obletnici prve kinematografske predstave v Velenju

V ponedeljek, 15. januarja 2024, bomo s filmskim maratonom v Kinu Velenju obeležili 75. obletnico prve kinematografske predstave v Velenju. Široko bomo odprli vrata ter na platnih obeh dvoran pričarali svetlobe raznoterih zgodb za vse okuse.
Preberi več
Velenje, 5. 12. 2023

Praznični sejem v Velenju

V nedeljo, 3. decembra 2023, se je s prižigom praznične razsvetljave na Titovem trgu v Velenju začelo praznično dogajanje na prostem, ki bo ves mesec razveseljevalo vse generacije obiskovalcev, željnih zabave in kulturne, praznično obarvane popestritve. Med raznovrstnim programom za otroke, koncerti, gledališko in filmsko ponudbo, galerijskim utripom, obiski dobrih mož in gostinsko ponudbo s toplimi kurišči v prijetnem prazničnem ambientu na osrednjem velenjskem trgu bo v okviru Čarobnega decembra v Velenju v soboto, 9. decembra 2023, v dopoldanskem času na Cankarjevi ulici potekal tudi praznični sejem.
Preberi več
Velenje, 30. 11. 2023

Filmski kulturno-vzgojni projekt Kinozaver letos že desetič

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje že deseto leto uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Zaključna slovesnost je bila v ponedeljek, 27. novembra, v prostorih Kina Velenje.
Preberi več