Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Premieri Gledališke šole Festivala Velenje in Lutkovnega gledališča Velenje

Mladi gledališčniki, udeleženci Gledališke šole, stari od 8 do 13 let, so v letošnjem šolskem letu na tedenskih srečanjih pod strokovnim mentorstvom dramskega igralca Romea Grebenška in drugih mentorjev celovito spoznavali vse čare gledališča, za predstavo pa so sami ustvarili tudi kostume in scenografijo.

Zvezdica Zaspanka Frana Milčinskega – Ježka je brezčasna zgodba o zvedavi, najmlajši zvezdi na nebu, ki redno zamuja v službo. Boter Mesec Zaspanko za kazen za tri dni pošlje na Zemljo. Na nebo se bo lahko vrnila, ko bo dokazala, da je dovolj pametna za službo.

V predstavi bodo igrali Maša Boljte, Ota Buršič, Inti Cerkovnik, Zoja Doblšek, Nina Fajmot, Nika Fajmot, Kiar Halilović, Raja Hudarin, Gaja Kotnik, Nuša Miklavžina, Sara Leni Ratej, Tibor Srebot, Loti Stropnik in Meta Špegel. Predstava traja 30 minut in je primerna za otroke, starejše od treh let.

S tovrstnimi kulturno-vzgojnimi projekti, ki so med otroki in starši zelo dobro sprejeti, Festival Velenje podpira nadobudne gledališke ustvarjalce in jih spodbuja k njihovemu nadaljnjemu sooblikovanju lokalnega kulturnega utripa.

Velenjski lutkarji, ki delujejo pod okriljem Festivala Velenje, bodo tokrat najmlajše gledalce povabili na pomladno dogodivščino, na potep po pisanem travniku, na katerem prebivajo številne srčkane žuželke. Vse do zadnje imajo rade deževnika, ki je njihov junak. Zmeraj je namreč nasmejan, prijazen, zabaven in kadar so v škripcih, vedno pripravljen pogumno priskočiti na pomoč. Skratka – super črv! A nekega dne se sam znajde v težavah in mu je hudo. Bodo žuželke tokrat lahko pomagale njemu?

Režija in scenarij: Alice Čop (po motivih pravljice Superworm Julie Donaldson)
Scenografija: Kajetan Čop
Kostumografija: Noemi Čop
Mentorica giba: Lucija Boruta
Glasba: Zmago Štih
Oblikovanje luči: Davorin Štorgelj
Nastopajo: Noemi Čop/Januš Purg, Živa Lušnic, Lea Seme in Lenart Šonc
Producent: Festival Velenje

Lutkovna predstava traja 30 minut in je primerna za otroke, starejše od treh let.