Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Pred vrati je Pomladni sejem

Tradicionalni cvetlični sejem na osrednjem velenjskem trgu se je v zadnjem desetletju preoblikoval v pravi Pomladni sejem. Na njem obiskovalci ne pogledujejo in povprašujejo le za cvetjem, temveč lahko izbirajo med raznoliko ustvarjalno in prodajno ponudbo, prisluhnejo pestremu kulturnemu programu, si ogledajo prikaz rokodelskih veščin (vezenje, rokovanje z glino – skupina Gambatte) in uživajo v izbranih okusih hrane in pijače (Titov trg okusov). Letos bo zbrana ponudba na ogled na več kot 50 stojnicah.

Pomladni sejem bo letos izjemoma potekal v petek, saj bo sodil v sklop Petkov v mestu, cikel, s katerim bomo s soorganizatorji vsako majsko petkovo popoldne popestrili življenje v mestnem središču, natančneje na Cankarjevi ulici.

Spremljevalni program na pomladnem sejmu:

Ustvarjalne delavnice MZPM Velenje

15:00  Plesna šola SPIN
15:30   Glasbena šola FKK Velenje
16:00   Matej Lebič
16:30   Plesni studio N
17:00   Glasbena zasedba Lastovke, UNI 3 Velenje
18:00   Vrtec Velenje
18:18   Kvatropirci z Manco Špik

Pomladni sejem, najbolje obiskan sejem v mestu, ki ga tradicionalno obišče nekaj tisoč obiskovalcev, pripravljata Festival Velenje in Mestna občina Velenje ob sodelovanju številnih društev, zavodov, organizacij in podjetij iz Velenja in okolice (Turistična zveza Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline, Mladinski center Velenje, MZPM Velenje, Muzej Velenje, Ljudska univerza Velenje).