Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Tradicionalno pustno rajanje na velenjskem Titovem trgu

Letošnje družinsko pustno rajanje “Pust, pust krivih ust” bo potekalo na Titovem trgu v torek, 13. februarja, kjer bo med 16. in 18. uro dišalo tudi po pustnih krofih. Pustovanje bo spremljal bogat odrski program. Z nami bodo priljubljena Romana Kranjčan, plesalke in plesalci plesne šole M-dance ter dvojec 2Party, ki bo za obiskovalce vseh starosti vrtel najbolj priljubljene glasbene uspešnice. Maškaram se bodo v tradicionalni povorki pridružili tudi hoduljarji Arbadakarba in glasni kurenti iz KUD 2000.

Dogodek bomo pripravili v sklopu projekta Green Leaf 2024 (evropski zeleni list), zato bomo obiskovalce prijazno nagovarjali, da skupaj spodbujamo in skrbimo za še prijaznejši odnos do okolja. Na dogodku želimo ustvariti čim manj odpadkov, zato bo tudi gostinska ponudba zasnovana trajnostno, brez plastike za enkratno uporabo in druge nepovratne embalaže. Uporabljali bomo kozarce za večkratno uporabo (ob prevzemu kozarca boste prejeli žeton in vplačali kavcijo 2 EUR, ob vračilu kozarca in žetona pa vam bodo gostinci denar (kavcijo) vrnili). Skupaj z zelenimi informatorji  bomo poskrbeli tudi za dosledno in pravilno ločevanje odpadkov.

Družinsko pustno rajanje “Pust, pust krivih ust” pripravlja Festival Velenje v sodelovanju z MZPM Velenje, MC Velenje, Rdečo dvorano, Turistično zvezo Velenje in Mestno občino Velenje.