Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Čarobna promenada

Odprtje Čarobne promenade bo v ponedeljek, 19. decembra; trg bo zaživel ob 16. uri. Prostor bo krasilo 43 živih smrek, pet hišic z gostinsko ponudbo, ognjišča, šotor, v katerem bo otroški disko s prazničnimi liki, in oder za koncertno dogajanje. Na dan odprtja bodo otroke razveselili hoduljarji Čupakabra s škrati in zimsko vilo, pozdravil jih bo Dedek Mraz, na odru pa se bo odvil koncert 18 članske zasedbe The Moonlighting Orchestra.

V torek, 20. decembra, se bodo s projektom Juhuhu, mi smo tu! predstavili otroci in učitelji vseh velenjskih šol, ki bodo pripravili pester plesni, vokalni in glasbeni program. Dogajanje bo popestril nastop pouličnega gledališča Čupakabra z ognjenim šovom in mini šolski bazar, ki bo na Titovem trgu potekal med 16. in 19. uro. Na stojnicah bodo učenci osnovnih šol ponujali drobna praznična darila in dobrote, ki so jih izdelali in pripravili sami, prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni šolskim skladom. V sredo, 21. decembra, bo otroška zabava z zasedbo 2party, sledil bo koncert domačega ansambla The hišn' band. V četrtek, 22. decembra pride v goste Teater Cizamo z animacija Božični pridnometer, ob 19. uri pa še koncert Slavka Ivančića z dobro znanimi uspešnicami zasedb Bazar in Faraoni. Na božični dan in dneve ob njem Čarobna promenada ne bo delovala, saj se bodo na drugih lokacijah v mestu odvijali večji koncertni dogodki.

Drugi sklop dogajanja bo potekal od torka, 27., do petka, 30. decembra. V torek bosta v goste prišla nagajiva palčka, ki bosta v veliko knjigo zapisovala otroške želje. Sledil bo koncert skupine Pop Deluxe, ki preigrava največje uspešnice. V sredo bo ob 17. uri v Domu kulture Velenje velika praznična družinska predstava Maček Muri v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje, po predstavi pa bo na odru Čarobne promenade koncert mlade zasedbe LPS (Last Pizza Slice), ki je barve Slovenije zastopala na zadnji Evroviziji. Dobra vila in palček zaspanček Društva Dobra ideja bosta skupaj z otroki poskusila pričarati sneg v četrtek, otroški animaciji pa bo sledil koncert Smooth Banda s projektom Best of Elvis Presley. Zadnji dan dogajanja na Čarobni promenadi bosta Zimska vila in palček fotograf s polaroidnim fotoaparatom v trajen spomin na fotografije zamrznila praznične trenutke, v večernih urah pa nas bo razveselila Bilbi s svojo zasedbo, ki se bo pred izidom novega albuma predstavila z nekaj novimi skladbami in programom svojih največjih uspešnic.

V primeru slabega vremena bodo koncerti The Moonlighting Orchestra, Juhuhu, mi smo tu! in Bilbi prestavljeni v veliko dvorano Doma kulture Velenje.

Od ponedeljka, 26., do petka, 30. decembra se bosta v veliki dvorani Kina Velenje odvila dva tematska sklopa filmskih projekcij. Novoletne iskrice, namenjene mlajši publiki, bodo na programu ob 17. uri, Decembrska romantika za malo starejše gledalce pa bo na ogled vsak dan ob 19.30.

V Galeriji Velenje bo od 15. decembra na ogled razstava Drugačna krajina, na kateri se predstavljajo Anja Jerčič Jakop, Nataša Tajnik Stupar in Stojan Knežević. V četrtek, 22. decembra, bo v galeriji potekala ustvarjalna delavnica za otroke, kjer bodo izdelali prazničnega palčka, v sredo, 28. decembra, pa si bodo lahko starejši od 15 let na darilno vrečko iz blaga odtisnili svoje praznične vzorce in tako ustvarili unikatno darilo.

Na silvestrovo bodo meščanke in meščani lahko novo leto pričakali na Titovem trgu. Ob 18. uri bo otroško silvestrovanje z Mojco in Plesno šolo Spin, od najmlajših pa se bo poslovil tudi Dedek Mraz. Od 22. do 2. ure bo na trgu koncert skupine Rok'n'Band. Ob polnoči bo navzoče nagovoril župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in nazdravil vsemu dobremu, ki nas čaka v novem letu.

Celoten program Čarobnega decembra in promenade v Velenju je objavljen v koledarju dogodkov na spletni strani www.velenje.si in www.festival-velenje.si ter na spletnih straneh posameznih organizatorjev.