Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Sejem numizmatike in filatelije Numifil 2022

Festival Velenje že dobro desetletje skrbi za zbirateljsko, filatelistično in numizmatično dogajanje v mestu, tudi z izdajo osebnih poštnih znamk in žigov. Letos bo na sejmu ponovno na voljo priložnostni poštni žig Numifil in izdana osebna poštna znamka (B). Na sejmu bo mogoče kupiti ali pobrskati za različnimi filatelističnimi in numizmatičnimi primerki ter starejšimi filatelističnimi dobrinami Festivala Velenje.

Ob srečanju je pri Pošti Slovenije (Pošta Velenje 3320) izšel poštni žig z datumom srečanja, ki bo v uporabi na prizorišču sejma. Na žigu je stiliziran in za poštni žig prirejen motiv stiliziranega uličnega (trškega) izveska – table, ki je navadno postavljena pravokotno na stavbo. Nastal je na osnovi celostne podobe obnovljenega starotrškega jedra mesta pod Velenjskim gradom. Avtor celostne podobe in žiga je arhitekt in oblikovalec Bojan Pavšek.

Osebna znamka B nominale je izšla z motivom osrednjega dela Starega trga Velenje, ki je po prenovi dobil končno podobo s prenovo in prometno ureditvijo. Znamko je izdal Festival Velenje, avtorica fotografije je Vanesa Begić.

Na Pošti Velenje bo na ogled priložnostna  filatelistična razstava na temo zbirateljstva (Numifil) in Maksimum karte Pikinega festivala, ki jo pripravljata Koroško filatelistično društvo in Matjaž Šalej.
Tradicionalen zbirateljski sejem v Velenju je prijetno numizmatično in filatelistično srečanje ter zbirateljsko-prodajni dogodek. Vstop je za obiskovalce brezplačen.