Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 15. 12. 2022

Čarobna promenada

V ponedeljek, 19. decembra 2022, se bo na Titovem trgu v Velenju začelo praznično dogajanje na prostem. Sklop animacij za otroke, koncerte, otroški disko in gostinsko ponudbo s toplimi kurišči v prijetnem prazničnem ambientu na osrednjem velenjskem trgu so organizatorji poimenovali Čarobna promenada. Prostor bo namenjen druženju v veselih dneh iztekajočega leta in bo med 19. in 22. decembrom ter med 27. in 30. decembrom odprt od 16. do 22. ure. Otroški disko bo zaživel vsak dan ob 16. uri, poulični dogodki z animacijo za otroke bodo na programu ob 17. uri, koncertni dogodki pa ob 18. uri. Čarobna promenada je projekt, podprt s strani Mestne občine Velenje, v organizaciji Festivala Velenje in ob sodelovanju Mladinskega centra Velenje, Zavoda za turizem Šaleške doline in ŠRZ Rdeča dvorana.
Preberi več
Velenje, 29. 11. 2022

Festival Velenje na Ta veseli dan kulture

V soboto, 3. decembra, bodo številne slovenske kulturne ustanove, zavodi, društva in kulturni ustvarjalci nasploh ob Ta veselem dnevu kulture obiskovalcem ponudili veliko raznovrstnih (brezplačnih) možnosti za kulturno obogatitev. Množičnemu kulturnemu dogodku in vseslovenskemu veselemu praznovanju ob Prešernovem rojstnem dnevu se pridružuje tudi Festival Velenje, ki bo ta dan pripravil dogodke v Galeriji in Kinu Velenje ter v Domu kulture Velenje (v sodelovanju s KD MePZ Gorenje).
Preberi več
Velenje, 23. 11. 2022

Čarobni december 2022 v Velenju

S 1. decembrom bo Velenje s prižigom praznične razsvetljave vstopilo v najbolj čaroben mesec, v katerem se bo zvrstilo skoraj 100 prazničnih dogodkov, ki jih prirejajo različni zavodi, društva, šole in gostinci ter drugi organizatorji dogodkov. Festival Velenje pripravlja več vsebinskih sklopov. Najmlajši bodo v Domu kulture Velenje lahko uživali v lutkovni in igrani produkciji na Čarobnih sobotnicah, na Titovem trgu se bodo v času Čarobne promenade zvrstili številni koncerti in ulične animacije za otroke, drobna darila in pozornosti bodo na voljo na Prazničnem sejmu, v Kinu Velenje bosta na ogled cikla Novoletne iskrice in Decembrska romantika, 31. decembra pa bo ob 18. uri na Titovem trgu otroško silvestrovanje z Mojco in Plesno šolo Spin, malo kasneje pa še slovo od starega leta s skupino Rok'n'Band in županovo novoletno poslanico.
Preberi več
Velenje, 7. 11. 2022

Premiera lutkovno-igrane predstave Pujski so zakon!

V soboto, 19. novembra 2022, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizorilo lutkovno-igrano predstavo Pujski so zakon!. Po literarnih motivih Katje Reider jo je priredila in režirala Alice Čop v sodelovanju s Kajetanom Čopom.
Preberi več
Velenje, 13. 10. 2022

Sejem numizmatike in filatelije Numifil 2022

V soboto, 22. oktobra 2022, bo v dvorani Centra Nova nad velenjsko mestno knjižnico od 8. do 12.30 potekal tradicionalni sejem in srečanje Numifil 2022. Gre za zbirateljski sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija), ki sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Velenja.
Preberi več
Velenje, 12. 10. 2022

Koncert Magnifica ob prazniku MOV

20. septembra smo v Velenju praznovali občinski praznik. Med večjimi prazničnimi dogodki je bil načrtovan tudi koncert Magnifica, a je 17. septembra zaradi bolezni izvajalca žal odpadel. Zato smo morali izbrati nov termin. Koncert bo v petek, 14. oktobra 2022, ob 20. uri, na Titovem trgu. Vremenska napoved je ugodna, dnevi so še topli, zato smo se odločili, da koncert pripravimo na prostem, kar je tudi zaradi epidemiološke situacije primerneje. Koncert je darilo Mestne občine Velenje občankam in občanom ter obiskovalkam in obiskovalcem mesta ob prazniku, zato bo brezplačen.
Preberi več
Velenje, 15. 9. 2022

Koncert Magnifica ob prazniku MOV prestavljen

Mestna občina Velenje v torek, 20. septembra, praznuje svoj občinski praznik. Med večjimi prazničnimi dogodki smo v soboto, 17. septembra, na Titovem trgu načrtovali koncert Magnifica, ki pa zaradi bolezni žal tokrat odpade in bo prestavljen na kasnejši termin, ki bo znan naknadno. Osrednji praznični dogodki se bodo v Velenju sicer odvijali na dan praznika, v torek, 20. septembra.
Preberi več
Velenje, 14. 9. 2022

33. Pikin festival se je zaključil, narobe svet ostaja

Po petih dneh pikastega rajanja se je 33. Pikin festival, ki je potekal pod geslom Narobe svet, zaključil. Ves september, ko so se vrstili predfestivalski dogodki, je Pika razveseljevala otroke in nikoli odrasle. Minulo soboto pa je središče Velenja spremenila v Pikino deželo z rekordnim številom prizorišč in šestimi odri, na katerih so obiskovalci lahko prisluhnili različnim koncertom, gledališkim, uličnim in lutkovnim predstavam, ustvarjali so na delavnicah in raziskovali interaktivne igralne ali gibalne postaje, si ogledovali razstave, plesali, se igrali in se veliko gibali. Narobe svet je zajemal Rdečo dvorano, Mestno otroško igrišče, Titov trg, Velenjsko promenado in park pred gimnazijo ter Galerijo Velenje, Velenjski grad, Knjižnico Velenje, Kino Velenje, Glasbeno šolo Frana Koruna Koželjskega in Klub eMCe plac na obrobju. Festival se je sklenil s Pikino predajo županske oblasti županu MO Velenje Petru Dermolu in podelitvijo zlatih pik. V petih dneh je festivalsko dogajanje obiskalo res veliko malih Pik, gusarjev in drugih prijateljev domišljije, ustvarjalnosti in drznosti. Narobe svet, kjer je vse prav, pa se tudi po Pikinem odhodu nadaljuje.
Preberi več
Velenje, 11. 9. 2022

Narobe svet 33. Pikinega festivala

Pika je v Velenje prišla v ritmu daljnih dežel, prevzela je županovanje, mestno središče je preuredila v Pikino deželo in razglasila tak Narobe svet, da je v njem vse prav. Otroke in vse nikoli odrasle vabi, da ga obiščejo še do srede, 14. septembra, ko se bo ob 17.15 na Alfredovem odru na Titovem trgu začel koncert celjskega Dixieland ansambla, po katerem bo Pika podelila najvišja festivalska priznanja zlate pike in 33. Pikinemu festivalu pomahala v slovo. Vse do takrat bo z Gusarjem, pomočniki in obiskovalci skrbela za rajanje po pisanem svetu ustvarjalnosti, kjer je narobe prav.
Preberi več
Velenje, 8. 9. 2022

Pika stopnjuje predfestivalsko vzdušje

Pika v Velenju že od minulega petka stopnjuje predfestivalsko vzdušje. Premierni uprizoritvi igrive plesne predstave za otroke Muca Copatarica v izvedbi Plesnega teatra Velenje sta sledila jadralna regata na Velenjskem jezeru, na kateri je veter najbolje lovila Lara Petras Garcia, in Pikin planinski pohod. V ponedeljek je junakinja največjega otroškega festivala v Sloveniji sprejela častno pokroviteljico 33. Pikinega festivala Janjo Garnbret, ki je postala najmlajša Pikina ambasadorka. V tem tednu Pika obiskuje razstavišča in odpira likovne in fotografske razstave. V četrtek, 8. 9., ob 18. uri se bo na osrednji Pikini razstavi v Galeriji Velenje srečala z Marjanom Mančkom, ki bo predstavil svoje ilustracije in risanke. Središče Velenja bo v Pikin Narobe svet uradno spremenila v soboto, 10. septembra, ob 11. uri, ko bo v nepogrešljivi družbi pravljičnih junakov zavzela Titov trg.
Preberi več