Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 18. 6. 2021

Poletne kulturne prireditve

Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje so se z uvodnimi dogodki in ponovnim odprtjem Kina Velenje začele že junija, glavnino pestrih programskih vsebin za različne okuse in starostne skupine pa smo, kot že tradicionalno, umestili v počitniška julij in avgust. Mesto, njegovi prebivalci in obiskovalci bodo ponovno uživali v razgibanem kulturnem utripu skozi 67 dogodkov na 9 različnih lokacijah – trenutno veljavni ukrepi tudi organizatorjem vplivajo veliko optimizma. Program bo postregel z že uveljavljenimi vsebinami in koncepti ter nekaj programskimi in prostorskimi novostmi (npr. Vista – Park z razgledom).
Preberi več
Velenje, 2. 6. 2021

Premiera Gledališča Velenje: Ne sprehajaj se no vendar čisto gola!

V soboto, 5. junija 2021, bo ob 19.30 v veliki dvorani Doma kulture Velenje Gledališče Velenje premierno uprizorilo komedijo Ne sprehajaj se no vendar čisto gola! v režiji Romea Grebenška. Njen avtor je Georges Feydeau, nastala pa je v koprodukciji Festivala Velenje.
Preberi več
Velenje, 1. 6. 2021

Za filmsko lepe začetke - 6. junija odpiramo Kino Velenje

Z veseljem sporočamo, da tudi v Velenju ponovno začenjamo z izvajanjem kinematografske dejavnosti. V Kinu Velenje bomo zaenkrat filme predvajali ob petkih, nedeljah in ponedeljkih, ob ustreznih varnostnih standardih pa ga bomo za obiskovalce odprli v nedeljo, 6. junija 2021, s projekcijo v okviru otroške matineje.
Preberi več
Velenje, 4. 3. 2021

Spletna platforma Art kino mreže Slovenije tudi v Kinu Velenje

Kino Velenje bo skupaj z dvajsetimi kinematografi, člani Art kino mreže Slovenije (AKMS), od 8. marca preko svoje spletne platforme omogočil ogled skrbno izbranega filmskega programa. Platformo je mreža pripravila v želji, da v času zaprtja kinematografov ohranimo stik z obiskovalci, k večji dostopnosti do kakovostnih filmov pa bo pomembno prispevala tudi v času, ko bo obisk kina spet mogoč. Filme si bodo tako preko spleta lahko ogledali vsi, ki zaradi katerega koli razloga ne bodo mogli v kino.
Preberi več
Velenje, 26. 2. 2021

Pomladni kulturni utrip Festivala Velenje

Marec Festivala Velenje bo prežet z dogodki, ki bodo s svojo obliko in vsebino prvenstveno obeležili različne svetovne dneve in mednarodne praznike, v naše vsebine se vrača tudi že nekaj »predkoronskih« stalnic, predvsem pa nas je pri sestavi programa navdihovala pomlad, z njo pa upanje, da se bodo tudi za kulturo kmalu začeli lepši časi.
Preberi več
Velenje, 9. 2. 2021

Pustno-počitniški utrip Festivala Velenje

Festival Velenje je s svojim občinstvom preko spleta preizkusil in uspešno spletel že raznovrstne poti sodelovanja in ker smo tudi v nošenju mask prav vsi že pravi mojstri, bomo tako nadaljevali še v veselem pustno-počitniškem tednu.
Preberi več
Velenje, 1. 2. 2021

Festival Velenje ob slovenskem kulturnem prazniku

Letošnji kulturni praznik, ki se bo z dogodki raztegnil čez celoten konec tedna, bo v Velenju pester in raznolik. Čeravno smo bili različni organizatorji prisiljeni uporabiti tudi načine, ki sicer niso naša prva izbira (splet), je tokrat v ospredje še močneje stopila želja po tem, da ljudem ponudimo več kot polno skodelico kulture, ki je letos tudi klic po svobodi, ustvarjalnosti in upanju.
Preberi več