Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Še zadnji praznični dogodki Festivala Velenje

Tradicionalno silvestrovanje na Titovem trgu bodo simbolično nadomestile Silvestrske podoknice. Organizatorji v sodelovanju z glasbeniki in Plesno šolo Spin pripravljajo krajši program, ki bo med 16. in 19. uro potekal na petih mestnih lokacijah. Meščanke in meščani bodo lahko iz varnega zavetja svojih domov prisluhnili zasedbam trobilcev in tolkalcev ter si ogledali novoletni ples snežink. Pravljični liki bodo naključnim mimoidočim razdeljevali darilo župana Mestne občine Velenje, v tem času pa se bo iz svoje kočije na mestnih ulicah od nas poslovil tudi dedek Mraz. Zvečer ob 20. uri bo v veliki dvorani Doma kulture Velenje silvestrska predstava Butalci v izvedbi Gledališča Velenje.

Danes nas bo ob 18. uri na svojo Sivo pot popeljal legendarni Aleksander Mežek, ki je v svoji 53-letni karieri posnel več kot 400 pesmi. Koncert bo v veliki dvorni Doma kulture Velenje, nekaj brezplačnih vstopnic je obiskovalcem še na voljo. V sredo bo na odru kulturnega doma ob 17. uri Slovensko ljudsko gledališče Celje uprizorilo praznično družinsko predstavo Kozlovska sodba v Višnji Gori.

V Kinu Velenje od danes naprej poteka praznični program, v katerem se bodo zvrstili štirje filmi za otroke in mladino v sklopu Novoletne iskrice ob 17. uri in štirje filmi za starejšo publiko v sklopu Decembrska romantika ob 19.30.

V Galeriji Velenje je na ogled zanimiva razstava Jane Zornik »A Human Experience« s podnaslovom Fantazijsko funkcionalna / Funkcionalno fantazijska, od 20. decembra naprej pa poteka tudi spletna akcija Kreativni poziv: Išče se domači inovator.

Festival Velenje je praznično mestno dekoracijo oplemenitil tudi s štirimi prostorskimi intervencijami. Na ploščadi pred Domom kulture Velenje je postavljen Praznični gozdiček, na travniku ob Domu kulture Velenje se razprostira čudovita Bela dežela, ki v vsej svoji lepoti zažari v večernih urah. Palčki iskalčki vse male nadobudneže vabijo, da jih poiščejo na prav posebni poti po praznično okrašenem mestu. Ob najbolj priljubljene sprehajalne so postavljene posebne novoletne smrečice z lepo mislijo, vse pa so opremljene tudi s QR kodo, ki vodi do glasbene popotnice.

Celoten program dogodkov Čarobnega decembra v Mestni občini Velenje  - tako Festivala Velenje kot vseh drugih velenjskih organizatorjev - je objavljen na spletnih straneh www.festival-velenje.si in www.velenje.si. Prosimo vas, da spremljate informacije glede morebitnih odpovedi ali prestavitev dogodkov na omenjenih spletnih straneh in socialnih omrežjih Festivala Velenje.