Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Festival Velenje del programa Čarobnega decembra seli v dvorane

Obiskovalci bodo lahko v Domu kulture Velenje brezplačno obiskali koncerte Nuše Derenda v torek, 21. 12., Aleksandra Mežka v ponedeljek, 27. 12., in zasedbe Batista Cadillac v torek, 28. 12. Na božični dan bo preko spletnih omrežij v večernih urah med 18. in 20. uro potekala tradicionalna zabava z DJ-ema 2party. Na silvestrovo bodo občanke in občane poleg Dedka Mraza razveselili še potujoči podokničarji, ki bodo med 16. in 19. uro z glasbo in s plesom delili veselje ob izteku starega in prihodu novega koledarskega leta.

Za najmlajše bo to soboto, 18. 12., na ogled gledališka predstava Škratovo ime v izvedbi Gledališča iz desnega žepka, v sredo, 29. 12., pa praznična družinska predstava Kozlovska sodba v Višnji Gori Slovenskega ljudskega gledališča Celje. Silvestrska predstava Gledališča Velenje Butalci bo v Domu kulture Velenje ob 20. uri.  

Festival Velenje je praznično mestno dekoracijo oplemenitil s štirimi prostorskimi intervencijami. Na ploščadi pred Domom kulture Velenje je iz recikliranega lesa postavljen Praznični gozdiček, ki ga sestavlja 30 smrek, na katerih so izpisane tople besede. Tam lahko obiskovalci prisluhnejo prazničnim napevom in morda kakšno lepo željo ali opogumljajočo misel za prihajajoče leto tudi vržejo v nabiralnik dobrih misli in želja. Na travniku ob Domu kulture Velenje se razprostira čudovita Bela dežela, ki v vsej svoji lepoti zažari v večernih urah. V njej je zimsko vzdušje pričarano z belim mestom, otroki, ki uživajo v majhnih radostih, in živalmi, ki sodijo v ta veseli čas. Obiskovalci se lahko za tople spomine fotografirajo v prazničnem okvirju. Palčki iskalčki vse male nadobudneže vabijo, da jih poiščejo na prav posebni poti po praznično okrašenem mestu. Vsak izmed sedmih palčkov sprehajalcu sporoči prav posebno željo in vzpodbudno misel, prav tako pa namigne, kje bo srečal naslednjega. Pot se začne pri kipu Rudarja na Titovem trgu. Naj živijo Pogum, Igrivost, Iskrenost, Zdravje, Ljubezen, Radovednost in – Sreča! Festival Velenje je

na vrhove izbranih okoliških hribov, v primestne zaselke in ob najbolj priljubljene sprehajalne poti postavili posebne novoletne smrečice z lepo mislijo, vse pa so opremljene tudi s QR kodo, ki vodi do glasbene popotnice. Srečate jih lahko na Vodemli, Lubeli, na Jakcu, v Sončnem parku, pri Vili Čira-čara na Visti, v Cirkovcah, na Plešivcu, na Grajskem hribu, na Šaleškem gradu in ob Škalskem jezeru.

V Galeriji Velenje je na ogled nova razstave Jane Zornik »A Human Experience« s podnaslovom Fantazijsko funkcionalna / Funkcionalno fantazijska, od 20. decembra naprej pa bo potekala spletna akcija Kreativni poziv: išče se domači inovator.

V Kinu Velenje bosta poleg rednega programa od 27. do 30. decembra na ogled filmska sklopa, Novoletne iskrice za najmlajše in Decembrska romantika za starejše. Vsak cikel ponuja po štiri filmske uspešnice.

Festival Velenje je v sklopu prodajnega programa pripravil praznične darilne kartice v različnih vrednostih, ki so lahko lepo darilo ljubiteljem kulture. Darilne kartice, za katere lahko vnovčite tudi BON21, so že v prodaji na blagajni Festivala Velenje.

Celoten program dogodkov Čarobnega decembra v Mestni občini Velenje - tako Festivala Velenje kot vseh drugih velenjskih organizatorjev - je objavljen na spletnih straneh www.festival-velenje.si in www.velenje.si. Prosimo vas, da spremljate informacije glede morebitnih odpovedi ali prestavitev dogodkov na omenjenih spletnih straneh in socialnih omrežjih Festivala Velenje.