Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Bogat čarobni december Festivala Velenje

Na Titovem trgu se bo v petek, 3. decembra, ob 10. uri dopoldan začel Praznični sejem drobnih daril in dobrot, ki bo odprt vse do 20. ure. Na 37 stojnicah bo obiskovalcem na voljo zelo raznolika ponudba domačih kulinaričnih dobrot in ročnodelskih izdelkov, ob 18. uri pa bo mesto zažarelo v praznični razsvetljavi. Na ploščadi pred Domom kulture Velenje bo prostorska okrasitev Praznični gozdiček iz 30 recikliranih paletnih smrečic, ki nosijo besede prijaznosti in dobrote, v gozdičku pa bo tudi nabiralnik za zbiranje prazničnih želja, namenjenih dedku Mrazu. Na travniku ob Domu kulture Velenje bo v večernih urah zažarela prostorska postavitev Bela dežela, kjer bomo lahko srečali tudi jelene in polarne medvede. Obiskovalci bodo na tem prostoru lahko zabeležili čudovit zimski fotografski portret. Najmlajši se bodo lahko v družbi staršev odpravili na poti iskanja sedmih pravljičnih škratov po središču mesta in poiskali praznične želje, ki bodo srčna popotnica v novo leto. Pohodniki in sprehajalci bodo na desetih lokacijah po okoliških vrhovih, jezerih in parkih srečali Voščila na poti v obliki lesenih smrečic, na katerih bodo tudi povezave do prazničnih napevov.

V veliki dvorani Doma kulture Velenje bo 6. decembra predstava Hvala za rože s Polono Vetrih, 11. bodo obiskovalci lahko prisluhnili projektu Noktruno žlahtnih duš v izvedbi Vite Mavrič, 15. bo zabaven večer s komedijo Erotika po Emeršičevo, 17. bo v Glasbeni šoli koncert Komornega godalnega orkestra Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, 29. bo na velikem odru doma kulture praznična družinska predstava Kozlovska sodba v Višnji gori, zadnji dan koledarskega leta 2021 pa bo na programu silvestrska gledališka predstava Butalci. Čarobne sobotnice bodo namenjene mlajšim obiskovalcem. Prvo decembrsko soboto si bodo lahko ogledali premiero lutkovne predstave Nana, mala opica, sledili pa bosta predstavi Pod prazničnim klobukom in Škratovo ime.

Čarobna promenada, prostor za praznično druženje, je letos načrtovana ob novoletni jelki na Titovem trgu. Obiskovalci se bodo ob znanih zimskih napevih in gostinski ponudbo lahko družili vsak dan med 17. in 21. uro (razen 24. 12.). Odprtje čarobne promenade je predvideno v torek, 21. decembra: dogajanje bodo razgibali hoduljarji Čupakabra z dvema palčkoma in zimsko vilo, ob 18. uri pa bo koncert Nuše Derenda. V programu Čarobne promenade bodo obiskovalci do 30. decembra lahko prisluhnili Pihalnemu orkestru Zarja Šoštanj, Aleksandru Mežku, DJ-jema 2Party, narodnozabavnemu ansamblu Polkaholiki, zasedbam Pop Deluxe, Batista Cadillac in Joker Out. Najmlajše bodo na tem prizorišču razveselili Cirkus Kolibris in druga ulična presenečenja. Organizator Čarobne promenade Velenje '21 je Festival Velenje v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline, Mladinskim centrom Velenje in Mestno občino Velenje.

V Galeriji Velenje bo 15. decembra odprtje nove razstave Jane Zornik »A Human Experience« s podnaslovom Fantazijsko funkcionalna / Funkcionalno fantazijska. V prazničnem mesecu se bosta v galeriji odvili kreativni delavnici unikatnega nakita in praznične namizne dekoracije. Od 20. decembra naprej pa bo potekala spletna akcija Kreativni poziv: išče se domači inovator.

V Kinu Velenje bosta poleg rednega programa od 27. do 30. decembra na ogled filmska sklopa Novoletne iskrice za najmlajše in Decembrska romantika za starejše.

Na zadnji dan starega leta bo - seveda, če bo to dovoljeno -  na Titovem trgu ob 18. uri silvestrovanje za najmlajše v družbi dedka Mraza, Mojce Robič in plesalcev Plesne šole Spin, ob 22. uri pa se bo začelo veselo pričakovanje novega leta v družbi Rok'n'Banda. Meščanke in meščani bodo staro leto odšteli skupaj z županom Mestne občine Velenje Petrom Dermolom, ki jih bo ob polnoči tudi nagovoril.

Festival Velenje je v sklopu prodajnega programa pripravil praznične darilne kartice v različnih vrednostih, ki so lahko lepo darilo ljubiteljem kulture. Darilne kartice, za katere lahko vnovčite tudi BON21, so že v prodaji na blagajni Festivala Velenje.

Celoten program dogodkov Čarobnega decembra v Mestni občini Velenje – tako Festivala Velenje kot vseh drugih velenjskih organizatorjev - je objavljen v decembrskem Koledarju prireditev Velenje, na spletnih straneh www.festival-velenje.si in www.velenje.si. Prosimo vas, da spremljate informacije glede morebitnih odpovedi ali prestavitev dogodkov na omenjenih spletnih straneh in socialnih omrežjih Festivala Velenje in drugih organizatorjev.