Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Sejem numizmatike in filatelije Numifil 2021

Festival Velenje že več kot desetletje skrbi za zbirateljsko, filatelistično in numizmatično dogajanje v mestu, tudi z izdajo osebnih poštnih znamk in žigov. Po letu premora se letos sejem vrača na »staro« lokacijo v Center Nova. Na srečanju bo, kot na vseh preteklih sejemih, letos ponovno mogoče kupiti ali si ogledati različne zbirateljske primerke. Ob sejmu bo na voljo tudi priložnostni poštni žig in osebna poštna znamka (B) ter nekaj starejših filatelističnih dobrin Festivala Velenje. Za zbiralce bodo na voljo tudi kovanci, star denar in druge zbirateljske, numizmatične ter filatelistične zanimivosti. Ob srečanju je pri Pošti Slovenije (Pošta Velenje 3320) izšel žig z datumom srečanja. Na žigu je upodobljen uraden logotip Viste, novega prireditvenega prosta ob Velenjskem jezeru. Logotip je oblikoval AV studio, žig pa Matjaž Šalej.

Na Pošti Velenje bo na ogled priložnostna filatelistična razstava na temo zbirateljskih sejmov, ki jo pripravljata Koroško filatelistično društvo in filatelist Jože Keber.

Tradicionalno srečanje v Velenju je prijeten zbirateljsko-prodajni dogodek, ki ga je lani onemogočila epidemija, zato smo letos še posebej veseli dobrih odzivov zbirateljev. Vstop na sejem je za obiskovalce brezplačen, pripravili pa ga bomo v skladu s trenutno veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje tovrstnih dejavnosti, prav tako bo za sodelujoče in obiskovalce obvezno izpolnjevanje PCT pogoja.