Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Čarobni december Festivala Velenje

Čarobne sobotnice, naša praznična stalnica, se bo z lutkovno-gledališko ponudbo za najmlajšo publiko preselila na FB stran, YouTube kanal in spletno stran Festivala Velenje. Štiri zaporedne sobote (5., 12., 19. in 26. 12.) si bodo otroci ob 10.30 tako preko spleta lahko ogledali lutkovno predstavo Volk in kozlički, družinski muzikal Aladin jr., lutkovno predstavo Svinjski pastir in muzikal Žaba Greta. Četrtke (3., 10., 17. in 24. 12., ob 18. uri) bomo namenili družinskemu virtualnemu ogledu produkcij Festivala Velenje pod naslovom Čarobne četrtinke. Na ogled bodo video 60 let Doma kulture Velenje, plesna predstava Pajkovke ter lutkovna predstava Medvedek in Zlatolaska. Ves predvajani program je nastal v produkciji Festivala Velenje v izvedbi Lutkovnega gledališča Velenje, Projektnega gledališča Velenje in Plesnega teatra Velenje.

Galerija Velenje in Festival Velenje sta za male in malo večje umetnike pripravila sklop spletnih Škratovih ustvarjalnic, ki bodo na ogled vsak petek in nedeljo ob 18. uri. Petkove bodo namenjene malo bolj veščim rokam, nedeljske pa predvsem otrokom oziroma družinskemu ustvarjanju.

Praznični črkolov bo v mestno središče ves mesec na kratkočasen sprehod vabil družine, ki bodo z iskanjem črk po posameznih postajah iskale geslo, letos še prav posebej pomenljivo. Družinska praznična pot, ki se bo začela in končala na Titovem trgu bo časovno in vsebinsko nezahtevna, postaje pa bodo praznično okrašene.

Na vrhove izbranih okoliških hribov in na Škalsko jezero bomo postavili posebne novoletne smrečice z dobro željo – voščila na poti bodo naše SREČA(L)IŠČE.

V Galeriji Velenje bodo v četrtek, 17. 12., virtualno odprli razstavo Teatralna ekspresivnost, Modni svet Matica Velerja. Razstava mladega magistra londonskega Royal Collega of Art je zastavljena kot osebni umetniško estetiziran modni projekt, obiskovalcem pa bo za ogled na voljo takoj, ko bodo to dopuščali ukrepi.

Od 20. 12. dalje bo z Doma kulture Velenje in Galerije Velenje v poznopopoldanskih in večernih urah odmevala praznična glasba, na sam božični dan pa bosta med 19. in 21. uro preko spleta v živo iz studia za glasbeni božič poskrbela DJ Mrky in Andreja (2party).

Med 21. in 23. 12. bodo otroci vsak dan ob 18. uri lahko prisluhnili Božičku, ki bo preko spleta v treh delih pripovedoval zgodbo Pika praznuje božič.

Glede na trenutne omejitve letos ne bo dogodkov v sklopu Čarobne promenade, prav tako ne bo javnega silvestrovanja na Titovem trgu.

Z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje bomo pred Dom kulture Velenje postavili poseben nabiralnik dobrih misli in želja, v katerega lahko občani prispevajo svoje, ob novem letu pa jih bo v obliki spletnega filmčka prebiral dedek Mraz. Pred domom kulture bo tudi veliko praznično srce, na katerega bodo mimoidoči lahko pripeli svoja manjša, doma izdelana srca (okraske), in na ta način izrazili svojo srčno podporo skupnosti.

V petek, 18., in soboto, 19. decembra, bomo izvedli e-Praznično obdarovalnico lokalnih izdelkov in preko spletne strani Festivala Velenje, Zavoda za turizem Šaleške doline in Mestne občine Velenje ter socialnih omrežij ponudili praznične izdelke.

Ker je december čas obdarovanj, dobrih želja in lepih dejanj, smo zaposleni na Festivalu Velenje pripravili tudi dobrodelno akcijo izdelovanja prazničnih čestitk. Podarili jih bomo varovankam in varovancem Doma za varstvo odraslih, da bodo lahko sami napisali in poslali čestitke svojcem in njim dragim ljudem.