Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Mednarodni muzejski dan tudi v Galeriji Velenje

Leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM razglasil 18. maj za mednarodni dan muzejev z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njihove večje vloge v družbenem razvoju. Vsako leto se prazniku pridruži tudi Galerija Velenje.
Mednarodni muzejski dan se letos posveča temi Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost (Museums for Exuality: Diversity and Inclusion) z virtualno razstavo plakatov. Galerija Velenje v akciji sodeluje s plakatom "Galerija Velenje za vse", na katerem predstavlja širok nabor dejavnosti galerije. Plakati vseh sodelujočih bodo objavljeni na spletni strani http://www.icom-slovenia.si/aktivnosti/mednarodni-muzejski-dan/.

V ponedeljek, 18. maja 2020, bo Galerija Velenje odprta od 10. do 17. ure. V njej trenutno gostimo  razstavo Simulakrum tradicije akademske kiparke Metke Kavčič, samostojne ustvarjalke na področju kulture. Štirje razstavljeni cikli umetnico pregledno in celostno prezentirajo, zato smo se že v času zaostrenih ukrepov ob epidemiji odločili, da ljubitelje umetnosti po razstavi popeljemo tudi virtualno. S strokovnim vodenjem kustosinje razstave Milene Koren Božiček se lahko po razstavi tako sprehodite tudi preko povezave https://youtu.be/Hr5eB-A9N7I.

Galerija Velenje, Titov trg 5, 3320 Velenje; www.galerijavelenje.si