Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 2. 12. 2020

Čarobni december Festivala Velenje

S prvim petkovim decembrskim večerom bomo s prižigom praznične razsvetljave v Velenju stopili v najbolj čaroben mesec leta, Čarobni december, ki ga bo v mestu obogatil tudi Festival Velenje. Letos seveda na povsem drugačen način kot pretekla leta, s pomočjo moderne tehnologije in ob upoštevanju trenutno veljavnih ukrepov – in zato še s toliko več želje, da se kljub oddaljenost približamo in obogatimo praznični vsakdan naših občank in občanov. K temu bo gotovo prispevala tudi praznična okrasitev Festivala Velenje (izdelali smo jo sami) iz naravnih in recikliranih materialov ter praznične smrečice, ki bodo nosile prijazna sporočila, odeta v rdeče-bele odtenke letošnje celostne grafične podobe Čarobnega decembra 2020.
Preberi več
Velenje, 19. 11. 2020

60 let Doma kulture Velenje

Dom kulture Velenje, modernistični biser in ponos Velenja, mesta kulture, bo 29. novembra 2020 praznoval 60 let. Načrtovano bogato praznovanje, za katera bi s številnimi sodelujočimi umetniki in ustvarjalci poskrbel Festival Velenje, se bo zaradi trenutnih ukrepov v okrnjeni obliki odvijalo predvsem na spletu.
Preberi več
Velenje, 16. 10. 2020

Do nadaljnjega odpovedujemo prireditve

V skladu z vladnimi ukrepi in napotki je ustrezne odločitve sprejel tudi Festival Velenje. Do nadaljnjega na kasnejše termine prestavljamo vse dogodke v Domu kulture Velenje in v dvorani Centra Nova, odpovedujemo pa vse predstave v Kinu Velenje. Program Galerije Velenje bomo deloma in prilagojeno izvedli.
Preberi več
Velenje, 16. 9. 2020

Bliža se 31. Pikin festival

Letošnji Pikin festival bo – pa čeprav tako poseben in drugačen, kot ni bil še nikoli. Njegova že 31. izdaja se bo pod imenom Mini Pikin festival odvijala v soboto in nedeljo, 26. in 27. septembra 2020. V mestno središče Velenja bo Pika vabila družine, vsa prizorišča in dogajanje pa je Festival Velenje kot glavni organizator festivala programsko in organizacijsko zasnoval v skladu s trenutnimi ukrepi in omejitvami NIJZ. V predfestivalskem tednu, od ponedeljka, 21. septembra dalje, se bo zvrstilo kar nekaj manjših spremljevalnih dogodkov.
Preberi več
Velenje, 4. 8. 2020

Festival Velenje odpoveduje dogodke v prvem tednu avgusta

V znak spoštovanja in žalovanja ob izgubi župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča Festival Velenje odpoveduje vse dogodke in prireditve do vključno petka, 7. avgusta 2020.
Preberi več
Velenje, 29. 6. 2020

36. Poletne kulturne prireditve Festivala velenje

Letošnje Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje so se resda začele že junija, njihov vrhunec pa bodo gotovo dogodki, ki se bodo v mestu zgodili v počitniških tednih julija in avgusta. Raznolik program, ki bo v tem času zajel več kot 80 različnih prireditev, bo trajal vse do septembra, potekal pa bo v skladu z aktualnimi razmerami. Postregel bo z že uveljavljenimi vsebinami in koncepti (npr. Poletni kulturni abonma) ter tudi z zanimivimi umetniškimi novostmi (npr. cikel Leteče lutke).
Preberi več
Velenje, 29. 6. 2020

Zaključil se je letošnji kulturno-vzgojni projekt Kinozaver

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje tudi letos, čeprav v omejenem obsegu, uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Namesto tradicionalne zaključne slovesnosti smo letos pripravili razstavo likovnih izdelkov otrok kar na prostem.
Preberi več
Velenje, 28. 5. 2020

Z junijem se pričenjajo 36. Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje

Letošnje Poletne kulturne prireditve, ki bodo gotovo nekoliko drugačne kot pretekla leta, bo Festival Velenje začel s prvim junijskim večerom, v katerem bomo ponovno obudili kinematografsko dejavnost. Do septembra bomo pripravili raznolik program prireditev, ki bodo potekale v skladu z vladnimi napotki, vsekakor pa bomo vanje zajeli dogajanje za vse generacije in okuse, obiskovalcem bomo ponudili že poznane cikle ter kar nekaj času in razmeram prilagojenih novosti.
Preberi več
Velenje, 21. 5. 2020

Sedma umetnost štarta prvega - S 1. 6. se odpira Kino Velenje

Z veseljem sporočamo, da tudi v Velenju ponovno začenjamo z izvajanjem kinematografske dejavnosti. V Kinu Velenje bomo zaenkrat filme predvajali ob nedeljah in ponedeljkih, ob ustreznih varnostnih standardih pa ga bomo za obiskovalce odprli v ponedeljek, 1. junija 2020, s projekcijo komične drame Posebni.
Preberi več
Velenje, 13. 5. 2020

Mednarodni muzejski dan tudi v Galeriji Velenje

Praznovanju mednarodnega muzejskega dneva se bo v ponedeljek, 18. maja 2020, pridružila tudi Galerija Velenje. V njej je trenutno na ogled razstava Simulakrum tradicije Metke Kavčič.
Preberi več