Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 2. 12. 2019

Čarobni december Velenje 2019

Z zadnjim petkovim novembrskim večerom smo s prižigom praznične razsvetljave v Velenju stopili v najbolj čaroben mesec leta, Čarobni december, ki bo v našem mestu obogaten tudi z oblico dogodkov Festivala Velenje. Čarobne sobotnice z lutkovno-gledališko ponudbo namenjamo najmlajši publiki, Čarobna promenada bo s kulturno in zabavno ponudbo za mlajše in starejše obiskovalce postala praznično družabno stičišče, družine bomo povabili na novoletno gledališko predstavo, drobne, a iskrene pozornosti pa boste našli na Prazničnem sejmu. Praznična doživetja bosta ponudila tudi Galerija in Kino Velenje.
Preberi več
Velenje, 28. 11. 2019

Premiera lutkovne predstave O psičku in muci

V soboto, 7. decembra 2019, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizorilo lutkovno predstavo O psičku in muci. Po motivih Josefa Čapka jo je priredila in režirala Alice Čop.
Preberi več
Velenje, 21. 10. 2019

10. sejem numizmatike in filatelije Numifil 2019

V soboto, 26. oktobra 2019, bo v preddverju Doma kulture Velenje od 9. do 13. ure potekalo 10. srečanje Numifil. Sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija) sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Velenja.
Preberi več
Velenje, 8. 10. 2019

Premiera Gledališča Velenje: Tina in medvedja moč

V soboto, 12. oktobra 2019, bo ob 10.30 v veliki dvorani Doma kulture Velenje Gledališče Velenje premierno uprizorilo igrano predstavo Tina in medvedja moč v režiji Romea Grebenška. Nastala je po literarni predlogi Primoža Suhodolčana in v sodelovanju s Festivalom Velenje.
Preberi več
Velenje, 2. 10. 2019

Odprtje fotografske razstave Volbenka Pajka

V četrtek, 10. oktobra 2019, bomo ob 19. uri v Galeriji Velenje odprli fotografsko razstavo VOLBENKA PAJKA z naslovom PRIČEVALEC MODERNISTIČNEGA MESTA.
Preberi več
Velenje, 2. 10. 2019

Nova abonmajska sezona Festivala Velenje

Pred vrati je nova abonmajska sezona Festivala Velenje. Od oktobra 2019 do junija 2020 bomo obiskovalcem vseh generacij in okusov ponudili 48 gledaliških in lutkovnih predstav, združenih v 10 tematskih abonmajskih sklopov, in filmske abonmaje za odrasle in otroke. Slednje lahko vpišete vse leto, ostala abonmajska ponudba pa bo na voljo do ponedeljka, 7. oktobra 2019.
Preberi več
Velenje, 4. 9. 2019

Odprtje razstave Jelke Reichman - podelitev naziva častna Pikina ambasadorka

Predfestivalsko dogajanje 30. Pikinega festivala, ki se bo s svečanim odprtjem začel v ponedeljek, 9. 9., v središču Velenja, se bo jutri (v četrtek, 5. 9.) nadaljevalo v Galeriji Velenje. Ob 18. uri bodo tam odprli razstavo Ilustracije za vse generacije priznane slovenske ilustratorke Jelke Reichman. Avtorica uradne podobe festivala bo ta večer prejela tudi naziv častna Pikina ambasadorka.
Preberi več
Velenje, 2. 9. 2019

Pikine razstave

30. Pikin festival se bo v središču Velenja s svečanim odprtjem začel v ponedeljek, 9. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu, Pika pa bo že ta teden polno zaposlena z odpiranjem Pikinih razstav, ki bodo obiskovalce v različnih razstaviščih po vsem mestu popeljale po preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Pikinega festivala ter v svet otroške domišljije. Izpostaviti velja odprtje razstave Ilustracije za vse generacije Jelke Reichman, ki bo v Galeriji Velenje v četrtek, 5. septembra, ob 18. uri, saj bo ob odprtju umetnica prejela naziv častna Pikina ambasadorka. – Pred uradnim odprtjem festivala še Pikin planinski pohod in Pikin kino
Preberi več
Velenje, 26. 8. 2019

Pred vrati je 30. Pikin festival

V Velenju je že vse pripravljeno na jubilejni 30. Pikin festival, ki bo za organizatorje kot za obiskovalce te največje prireditve za otroke in družine v Sloveniji nekaj posebnega, saj ga bomo praznovali v središču Velenja, tam, kjer se je izvorno začel, in v zgodnejšem terminu – od 9. do 15. septembra. Njegov moto bo Pika se po mestu potika, častna pokroviteljica pa odlična ilustratorka Jelka Reichman. Festival bomo s prihodom Pike slovesno odprli v ponedeljek, 9. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu, ostala prizorišča festivala z delavnicami in drugimi aktivnostmi pa bodo zaživela v torek, 10. septembra, ob 9. uri.
Preberi več
Velenje, 20. 8. 2019

44. festival narodnozabavne glasbe Graška Gora poje in igra 2019

Na Graški Gori bo letos potekal že 44. mednarodni festival narodnozabavne glasbe Graška Gora poje in igra 2019. Festival z izjemno tradicijo bo letos v dveh festivalskih dneh, v petek, 23. avgusta, in v soboto, 24. avgusta, gostil izjemna imena domače in tuje narodnozabavne glasbe. Na petkovem tekmovanju bo v tekmovalnem programu nastopilo petnajst (15) glasbenih skupin, od tega dva ansambla iz tujine. Po tekmovalnem delu festivala bo v soboto, 24. avgusta, ob zaključku festivalskega dogajanja na Graški Gori še velika glasbena prireditev Popoldne z glasbenimi gosti. Pripravili bodo jubilejni koncert Štirih kovačev ob njihovem 65. jubileju, show program z ansamblom Auswinkl kvintet iz Hrvaške in ples z ansamblom Vagabundi.
Preberi več