Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Odprtje Čarobne promenade v Velenju

V soboto, 16. decembra, ob 17. uri bo na Velenjski promenadi pred sodiščem odprtje Čarobne promenade, kjer bo vse do 30. decembra v popoldanskem času potekalo praznično druženje na prostem ob ognju, toplih napitkih in kulinaričnih dobrotah. Popoldanski program z začetkom ob 17. uri bo namenjen mlajši publiki, večerni koncerti pa se bodo začenjali ob 19. uri. Prav tako v soboto, 16. decembra, bo na promenadi že od jutranjih ur potekal Praznični sejem drobnih daril in dobrot, kjer bodo lahko obiskovalci na 27 stojnicah kupili ročno narejena darila, domače kulinarične dobrote in vstopnice za praznične dogodke v kulturnem domu Velenje. Organizatorji - Mestna občina Velenje, Mladinski center Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline in Festival Velenje - tudi letos pričakujejo množičen obisk. Bogat program, ki bo vsak dan potekal od 17. do 22. ure, so s tematskimi dogodki oplemenitila velenjska kulturna društva in plesne šole, osnovne šole, javni zavodi ter številni drugi.
Na odprtju Čarobne promenade se bomo z zvezdogledom ozrli v veliko čarobno kroglo, v kateri bo nastopil duo Acromantix, deklice Plesnega studia N bodo zaplesale, pozdravil nas bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, dedek Mraz bo razdelil bonbone, v družbi Andreja Šifrerja pa bomo obujali spomine na lepe trenutke s prijatelji. V popoldnevih, ki sledijo do konca decembra, bodo najmlajše razveseljevali nastopi: V deželi škratov, predstavile se bodo skupine otrok vseh velenjskih šol, Centra za vzgojo in izobraževanje Velenje ter Šolskega centra Velenje. Ogledali si bomo lahko krajše predstave Čarobni Harry Poter, Glasbeno popotovanje od šole do Šolskega centra Velenje, Praznični kamišibaj, Muzejske čarobnice, Alenka Kolman bo prepevala v družbi  družbi Winxice Bloom, zaplesali bomo s plesno skupino Mdance in plesalci Plesne šole Spin. Praznični otroški program se bo zaključil z nastopom cirkusa Čupakabra. Otroci se bodo v otroškem kotičku lahko vsak dan zabavali z pravljičnimi liki, ki bodo obiskali prizorišče. Program za odrasle se bo začel ob 19. uri. Obiskovalci bodo ob toplih ognjiščih lahko prisluhnili vokalni skupini Cvetke, Smooth Bandu, Pihalnemu orkestru Premogovnika Velenje, Glasbeni skupini KD Međimurje, Adiju Smolarju, skupinama Jeanette in Mihajlov trio, DJ Mrkyju, zasedbam Duo Chateau, Čaga Boys ter Uroš Planinc Group. Veselo druženje na Čarobni promenadi se bo zaključilo 30. decembra s koncertom skupine Panda. Za toplo in dišečo kulinarično ponudbo bodo poskrbeli trije lokalni gostinci. Gostišče Verdelj bo s svojo ponudbo prisotno ves čas, na drugi lokaciji pa se bosta izmenjala še ponudnika Mia Mia in Šili testenine. Za izgled in dekoracijo prazničnega prizorišča bo poskrbel Festival Velenje – Galerija Velenje s tehnično pomočjo Mladinskega centra Velenje. 

Koordinator projekta Čarobna promenada je Festival Velenje, ki je izdal tudi programsko zgibanko Čarobni december v Velenju 2017. Zgibanko so po pošti  prejela vsa velenjska gospodinjstva, program in morebitne spremembe pa je objavljen tudi na spletni strani www.velenje.si. 

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567 / 03 898 25 71, www.festival-velenje.si