Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Premiera lutkovne predstave Princeska na zrnu graha

V soboto, 2. decembra 2017, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje uprizorjena nova predstava Lutkovnega gledališča Velenje Princeska na zrnu graha. Scenarij in režija sta delo vodje Lutkovnega gledališča Velenje Alice Čop, pri režijskem delu je pomagal Kajetan Čop, lutke in sceno je izdelala družina Čop, kostume je zasnovala in sešila Noemi Čop, za oblikovanje luči je poskrbel Davorin Šotrgelj, montažo glasbe pa je opravil Mitja Švener. V vlogi Esmeralde nastopa Vanja Kretič, Noemi Čop je prevzela vlogo Serafine, Borut Ring pa je Antonio. Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, letno pripravi vsaj dve premieri, sicer pa s svojimi številnimi deli zelo uspešno gostuje po vsej Sloveniji.
Priredba zgodbe je nastala po motivih istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena in pripoveduje o tem, da je vredno čakati na tisto, kar si močno in srčno želimo in ne pristajati na manj. Kajti, kjer je dobrota, je ljubezen. Esmeralda, lastnica potujoče komedijantske skupine, ima polne roke dela s šolanjem novih pomočnikov – Antonija in Serafine. Hoja po vrvi in žongliranje sta v njuni izvedbi popolna polomija, premetov in salt še nista vadila in osvojila ... Kaj naj z njima? A pravita, da znata igrati z lutkami. Menda sta pripravila in vadila predstavo »Princeska na zrnu praha«. Pardon – graha! Pravljica pripoveduje zgodbo o princu, ki mora poiskati pravo nevesto. Po uprizoritvenem delu bo sledilo druženje otrok z lutkami in iskanje grahovih zrn.

Festival Velenje in Lutkovno gledališče Velenje že vrsto let uspešno delujeta na področju otroške produkcije, ki je dobro prepoznana v slovenskem prostoru. Produkcijska dela in spremljevalne aktivnosti zavzeto vključujejo različne vidike kulturne vzgoje za najmlajše, kar v luči lepega odziva publike daje dobro popotnico ustvarjalcem za delo v prihodnje. 

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si