Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Začetek 33. Poletnih kulturnih prireditev v Velenju

V sredo, 28. junija, ob 20.30 Festival Velenje skupaj z Mestno občino Velenje odpira že 33. Poletne kulturne prireditve, ki bodo trajale do konca avgusta. Sklop poletnih dogodkov bodo začeli s koncertom slovenske blues-rock zasedbe Prismojeni profesorji bluesa na terasi pred Domom kulture Velenje.
Poletne kulturne prireditve so eden najstarejših poletnih festivalov v Sloveniji, ki s kulturno-umetniškimi in zabavnimi dogodki poskrbi za sproščeno kulturno in zabavno druženje občanov, obiskovalcev in turistov iz širšega območja. To poletje se bo na različnih mestnih lokacijah zvrstilo okoli 60 različnih dogodkov, od koncertov, otroških predstav, delavnic, uličnih nastopov …

Med vrhunce dogajanj sodijo koncerti harmonikarja Marka Hatlaka in zasedbe FUNtango z gostom Iztokom Mlakarjem, znane hrvaške pevske dive Tereze Kesovije, pevca Lada Leskovarja, ki letos praznuje 60-letnico poustvarjanja, Komornega (simfoničnega) orkestra Westminster iz Velike Britanije, priznane skupine Klezmer Connection iz Avstrije ter zabavne zasedbe Boom Pacha Boom s Hrvaške s hiti 50. in 60. let.

Mlajše bo zagotovo navdušil koncert, posvečen Amy Winehouse - Back to Black, pa tudi ulični spektakel italijanskih plesalcev na hoduljah – Valček, za ljubitelje domače avtorske glasbe bo v avgustu poskrbela skupina Panda, ljubitelje rock in soul glasbe pa bo navduševala številčno in zvokovno polna zasedba koroških glasbenikov FaušDur Band. Najmlajši bodo vse poletje ustvarjali na torkovih Igrarijah ter uživali na predstavah ob sobotnih Lutkarijah. Ljubitelji gledališča si bodo v mestu po dolgem času lahko ogledali predstavo Jamski človek v izvedbi Uroša Fürsta ter komedijo Zapornik št. 3.2.3. v izvedi vse bolj prepoznavnega igralca mlajše generacije Domna Valiča. Za ljubitelje ljudske glasbe organizatorji napovedujejo koncert češke skupine Lidova muzika s Chrasta. V sklopu poletnih prireditev bo tudi letos konec avgusta potekal tridnevni Citrarski festival, vse ponedeljkove večere pa bodo lahko ljubitelji filma preživeli ob ogledu filmov na prostem pred kulturnim domom.

Skoraj vsi dogodki v sklopu 33. Poletnih kulturnih prireditev so za obiskovalci brezplačni. Med dogodki je le pet plačljivih, ki jih je organizator Festival Velenje vključili v Poletni kulturni abonma. Ta vsebuje tri glasbene in dva uprizoritvena (komedija) dogodka. Abonma je že v prodaji. Tik pred izidom je tudi zbirna programska knjižica vseh poletnih prireditev v Velenju, kjer bodo zajeta vsa področja aktivnosti, ki jih v Velenju pripravljajo različni organizatorji športnih, kulturnih, izobraževalnih, počitniških in drugih dejavnosti. Knjižica Poletje v Velenju je izvrsten kulturni in prireditveni vodnik po mestu in okolici, ki je živo in aktivno vse poletje. Vsi podatki o 33. Poletnih kulturnih prireditvah so objavljeni tudi na spletni strani www.festival-velenje.si, ostali dogodki v Mestni občini Velenje pa v koledarju dogodkov na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si/e-obcina/koledar-dogodkov.

Zadnji dogodek letošnjih Poletnih kulturnih prireditev v Velenju bo 29. avgusta.

Več informacij:
Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si
Matjaž Šalej, 031 443 033, 03/898 25 72