Medijsko središče

Sporočila za medije

1. 6. 2022

38. Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje

Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje, eden najstarejših poletnih festivalov v Sloveniji, se bodo z uvodnimi dogodki v svoji 38. izdaji začele že junija, glavnino pestrih programskih vsebin za različne okuse in starostne skupine pa smo, kot že tradicionalno, umestili v počitniška julij in avgust. Mesto, njegovi prebivalci in obiskovalci bodo v razgibanem kulturnem utripu (brez koronskih omejitev) ponovno uživali v več kot 70 dogodkih na 12 različnih lokacijah. Program bo postregel z že uveljavljenimi vsebinami in koncepti, programskimi in prostorskimi novostmi, na voljo pa bo ponovno tudi Poletni kulturni abonma.
Preberi več
Velenje, 20. 5. 2022

Premiera otroške igrane predstave za otroke KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO

Velenje, 17. maj 2022 – V petek, 27. maja 2022, bo ob 17. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje Gledališče Velenje v koprodukciji s Festivalom Velenje premierno uprizorilo otroško predstavo Kdo je napravil Vidku srajčico. Predstava za otroke je nastala po predlogi priljubljene slovenske pravljice Frana Levstika, režiral pa jo je Romeo Grebenšek.
Preberi več
Velenje, 18. 5. 2022

Zaključil se je nadgrajeni kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, letos vključil tudi osnovnošolce

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje že osmo leto uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Zaključna slovesnost je potekala v dveh delih, 9. in 13. maja, v prostorih Kina Velenje. V letošnjem letu so projekt nadgradili in razširili še na šolsko generacijo v obliki filmskega kulturnega dne.
Preberi več
Velenje, 6. 5. 2022

Premiera lutkovno-igrane predstave Peter Nos

V soboto, 21. maja 2022, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizorilo lutkovno-igrano predstavo Peter Nos. Po motivih literarnih del Leopolda in Primoža Suhodolčana jo je priredila in režirala Alice Čop.
Preberi več
Velenje, 13. 4. 2022

Tradicionalno prvomajsko srečanje na Graški Gori 2022

Mestna občina Velenje bo tudi letos v sodelovanju s Festivalom Velenje, Kulturnim društvom Graška Gora in sindikatoma SKEI in SPESS organizirala tradicionalno prvomajsko srečanje ob prazniku dela na Graški gori. Srečanje bo v torek, 1. maja, od 11. do 17. ure na športnem igrišču na Graški gori. Slavnostni govornik na prireditvi bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, slavnostni nagovor pa bo imel predstavnik sindikatov.
Preberi več
Velenje, 5. 4. 2022

Velenje bo gostilo dobrodelni koncert Samo en cvet

V Velenju bomo v soboto, 9. aprila, gostili dobrodelni koncert z naslovom ene najbolj znanih Kajuhovih pesmi Samo en cvet. Na koncertu v Rdeči dvorani se bodo predstavili številni izvajalci, zbori in orkestri. Sredstva koncerta bodo namenjena Ustanovi Franca Rozmana Staneta, ki izvaja socialne programe za vojne veterane in spodbuja založniško in spominsko dejavnost na področju domoljubnih zgodovinskih obdobij v preteklosti.
Preberi več
Velenje, 7. 3. 2022

Dan D s skupino Dan D

V soboto, 12. 3. 2022, Festival Velenje ob 19. uri vabi na prvi večji pokoronski koncert na prostem v Velenju. Po dveh letih omejevanja vseh vrst prireditev bo na Titovem trgu nastopila skupina Dan D. Koncert bo za obiskovalce brezplačen - DAN D za DRUŽENJE brez omejitev, DAN D za odprte DOGODKE, DAN D za sproščeno ZABAVO.
Preberi več
Velenje, 1. 2. 2022

Ob slovenskem kulturnem prazniku

Letošnji kulturni praznik bo Velenje z raznovrstnimi dogodki različnih organizatorjev bogatil skoraj ves februar. Skoraj 30 se jih bo zvrstilo pod okriljem Festivala Velenje (z enotami Galerija, Kino in LGV), Knjižnice Velenje, Muzeja Velenje, Društva šaleških likovnikov, ZKD Šaleške doline, JSKD-OI Velenje, Šaleškega literarnega društva Hotenja, UVKF, Mladinskega centra Velenje, Glasbene šole Velenje, Mestne občine Velenje in drugih. Osrednja občinska slovesnost ob prazniku bo v četrtek, 3. februarja, ob 18. uri v veliki dvorani Doma kulture Velenje.
Preberi več
Velenje, 27. 12. 2021

Še zadnji praznični dogodki Festivala Velenje

Najbolj praznični mesec v letu se počasi izteka. Festival Velenje zaradi aktualnih ukrepov, povezanih s covidom-19, odpoveduje tradicionalno silvestrovanje na prostem, tako za najmlajše kot tudi za odrasle. Organizatorji bodo namesto tega pripravili Silvestrske podoknice s krajšim kulturnim programom in presenečenjem za občane na različnih lokacijah v mestnem središču. Zadnji dan v letu se bo od otrok iz svoje kočije na mestnih ulicah poslovil tudi dedek Mraz, na pot se bo podal ob 15. uri. V Domu kulture Velenje pa bo na silvestrski večer praznična predstava Butalci. Danes, 27. 12., bo v dvorani koncert Aleksandra Mežka, jutrišnji koncert zasedbe Batista Cadillac pa je zaradi bolezni v ansamblu žal odpovedan. V sredo je na programu družinska predstava Kozlovska sodba v Višnji Gori. V Kinu Velenje si lahko obiskovalci od danes do četrtka ogledajo dva praznična sklopa filmov: Novoletne iskrice za najmlajše in Decembrsko romantiko za odrasle. Festival Velenje je v decembru odgovorno prilagodil pester praznični program, tako da lahko obiskovalci kulturnih prireditev varno uživajo na dogodkih.
Preberi več
17. 12. 2021

Festival Velenje del programa Čarobnega decembra seli v dvorane

V Velenju so pripravili bogat program prazničnih koncertov in dogodkov, ki bi – skupaj z gostinsko in kulinarično ponudbo – zadnje dneve decembra pod imenom Čarobna promenada potekal na Titovem trgu. Zaradi ukrepov, povezanih s covidom-19, ki se pred koncem leta niso sprostili, so na Festivalu Velenje pripravili nov scenarij, po katerem nekaj koncertov selijo v dvorano Doma kulture Velenje, kar nekaj dogodkov pa morajo žal odpovedati. Ker tudi tradicionalnega silvestrovanja na prostem letos verjetno ne bo mogoče izvesti, organizatorji razmišljajo o izvedbi prazničnega presenečenja, imenovanega Silvestrske podoknice. Zadnji dan v letu bodo v kulturnem domu pripravili tudi gledališko predstavo Butalci v izvedbi domačega gledališča. Sicer pa se bo do konca leta zvrstilo še kar nekaj predstav za najmlajše, številne delavnice, dve praznična ciklusa v Kinu Velenje, Festival Velenje pa je v mestu in okolici postavil tudi štiri prostorske inštalacije, ki razveseljujejo mimoidoče.
Preberi več