Skip to content
banner image

Svi marš na ples

  • Živimo Balet - Udruženje za afirmaciju baletne i savremene umetnosti Sarajevo, Festival Velenje
  • 60

Svi marš na ples

Vsi Marš na Ples je plesni hit, ki temelji na uspešnicah največje jugoslovanske rock skupine Bijelo Dugme. Plesna zgodba vas bo potegnila v eklektični izmišljeni svet, v katerem pesmi te kultne zasedbe postanejo osnova za pripovedovanje zgodbe o nekem času in neki generaciji. Ker je tema večine njihovih pesmi ljubezen, so ljubezen in ljubezenski odnosi vseh vrst iztočnica predstave.  Zaplet je postavljen v namišljeno »omladinsko« delovno brigado med poletno akcijo sredi 80. let, kjer se srečujejo mladi iz vseh bivših republik Jugoslavije.

Dramaturg predstave je Goran Golovko, gledališki režiser in izredni profesor na Akademiji za umetnost v Splitu. Pod koreografijo se podpisuje najvidnejši makedonski koreograf Igor Kirov, dobitnik številnih mednarodnih nagrad in priznanj na področju koreografije.

Energija nastopajočih in njihova predanost sodobnemu plesu z glasbo Gorana Bregovića in domiselno koreografijo so zagotovilo za svežo in inovativno gledališko izkušnjo. Predstava je bila narejena v okviru plesne platforme Balkan Dance Project.

Premiera: 30. 6. 2021

Koreografija:Igor Kirov
Dramaturgija:Goran Golovko
Glasba:Bijelo Dugme
Kostumografija:Amela Radan
Luč:Ahmić Amir
Plesalci:Mojca Majcen (SLO), Emir Fejzić, Teodora Radivojević, Zulejha Kečo, Branko Mitrović (BIH), Luka Živković, Jakša Filipovac, Ana Kuzmanović (SRB) in Endi Schrotter (HRV)
Produkcija:Živimo Balet - Udruženje za afirmaciju baletne i savremene umetnosti, Festival Velenje
Nazaj