Skip to content
banner image

iMAGINARNE eSENCE

Video-plesno-gledališko-glasbeni projekt  iMAGINARNE eSENCE  je izrazito interdisciplinarno – večmedijske narave, saj gre pri njem za plastenje in križanje elementov performativnih umetniških praks (ples, gledališče) z video umetnostjo in avtorsko glasbo.

Predstava se  v celoti dogaja za velikim filmskim platnom, osvetljenim  z video-projektorjem, kar omogoča  igro senc in svetlobe le v črno-belih kontrastih. Za platnom, ki služi kot edini medij interakcije med gledalci in izvajalci, je živ nastop plesalk/igralk Plesnega teatra Velenje kombiniran z video projekcijami računalniško animiranih kulis in  plesnih gibov silhuet /senc.

Predstavo sestavlja šest zgodb. V vsaki izmed njih akterji ponujajo svoj pogled  skozi preteklost,  sedanjost  in prihodnost  šestih partnerskih mest projekta Evropske prestolnice kulture. V vseh zgodbah  kot vodilni simboli nastopajo grafični elementi, ki predstavljajo partnerska mesta v logotipu EPK-ja.
 
Dogajanje na odru je ritmično in zvočno uglašeno s posebej za ta projekt komponiranim hibridom klasične in elektronske godbe. Avtor je navdih zanjo iskal tudi v delih velikega pianista in skladatelja Franza Liszta, katerega dvestoto obletnico rojstva slavimo prav letos.

Nazaj