Skip to content
banner image

01. 04. 2024 ob 18:00, Kino Velenje

Zeleni kino: Večje od nas

banner image

Dogodki

Dokumentarni film, 95 min (Francija)
Režija: Flore Vasseur
Igrajo: Melati Wijsen, Mohamad Al Jounde, Xiuhtezcatl Martinez

Osemnajstletna Melati se s sestro Isabel že od šestega leta bori proti onesnaževanju s plastiko v Indoneziji. A v prizadevanjih za prihodnost sveta ni sama, na prvih bojnih linijah stoji pogumna generacija mladih aktivistov. Melati se odpravi na pot okoli sveta, da bi jih spoznala: Mohammad je pri dvanajstih letih ustanovil šole za sirske begunske otroke v Libanonu, Memory se v Malaviju zavzema za prepoved prisilnih porok deklic, Mary že od osemnajstega leta na grškem otoku Lesbos rešuje življenja migrantov pri prehodu čez morje, Rene je pri enajstih letih v favelah Ria de Janeira ustanovil časopis in se odtlej bori za svobodo medijev, Xiutezcatl se v ameriškem Koloradu bojuje proti frackingu, Winnie pa se v Ugandi ukvarja z izobraževanjem skupnosti, posebej žensk v trajnostnem kmetijstvu.

Dokumentarni film pokaže aktualne problematike z raznih koncev sveta. Z njimi se pogumno sooča generacija mladih, ki je bila primorana prihodnost aktivno vzeti v svoje roke. Skozi dialoge mladih aktivistk in aktivistov se v filmu kaže bojevita iskrica upanja za boljšo prihodnost. Film podpira bogata spletna stran s poglobljenimi predstavitvami in gradivi.

V letu projekta Green leaf bo del kino sporeda namenjen filmom z okoljevarstveno tematiko. Filmi, ki nas bodo spodbudili k razmisleku o našem planetu in skrbi za okolje, bodo na sporedu vsak prvi ponedeljek v mesecu, ob 18. uri. Filmske projekcije Zelenega kina bodo brezplačne.