Skip to content
banner image

09. 09. 2023 ob 16:00, Galerija Velenje

Pogovor s častno pokroviteljico Pikinega festivala Mileno Zupančič

banner image

Dogodki

Častna pokroviteljica 34. Pikinega festivala je priznana slovenska igralka MILENA ZUPANČIČ. Skozi pogovor jo boste lahko pobližje spoznali, Pika pa jo bo iz častne pokroviteljice spremenila v novo Pikino ambasadorko, ki bo še bolj zavzeto kot doslej širila dobro voljo.
Vabljeni na srečanje legend, ki imata v srcih ljudi prav posebno mesto in čeravno se je Milena pomerila že v številnih vlogah, bo tokrat v Pikini režiji postavljena pred prav poseben izziv, za katerega verjamemo, da mu bo kos.

Milena Zupančič (1946), primadona slovenske gledališke in filmske igre, prvakinja in dolgoletna članica ljubljanske Drame, je v svoji petdesetletni karieri, ki jo brez predaha nadaljuje tudi v pokoju, odigrala več kot 120 gledaliških in več kot 80 filmskih in televizijskih vlog, s katerimi se je zapisala v srca Slovencev. 

Za svoj dragocen ustvarjalni gledališki in filmski opus je bila nagrajena z najvišjimi nagradami in priznanji; več Borštnikovih, Sterijevih in puljskih aren, prejela je Borštnikov prstan (1999), Prešernovo nagrado za življenjsko delo (1993), na mednarodnem gledališkem festivalu v Makedoniji je postala nosilka prestižnega naslova igralka Evrope 2015, predsednik Borut Pahor ji je podaril zlati red za zasluge (2016), veliko priznanje za igralske dosežke je prejela iz rok predsedstva filmskega festivala SEE na pariški Univerzi Sorbonne Paris Cité (2019), prejela je nagradi bert in viktor, na Festivalu evropskega filma Palić v Srbiji prejela častno nagrado Aleksandra Lifke (2021) … 

Fotografija: Mateja Jordović Potočnik