Skip to content
banner image

12. 11. 2023 ob 19:00, Kino Velenje

Evropski art kino dan: Anatomija padca

banner image

Dogodki

Drama, 151 min (Francija)
Režija: Justine Triet
Igrajo: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner, Samuel Theis, Antoine Reinartz, Jehnny Beth, Saadia Bentaïeb, Camille Rutherford, Anne Rotger, Sophie Fillières

V nedeljo, 12. novembra 2023, se bo v evropskih kinematografih odvil Evropski art kino dan, ki je namenjen praznovanju kina in raznovrstnosti evropskega filma, nastal pa je na pobudo združenj CICAE in Europa Cinemas. Na ta dan kinematografi širom po Evropi s projekcijami in dogodki slavijo raznolikost evropskega filma. V Sloveniji se mu že od začetka pobude pridružujejo kinematografi Art kino mreže Slovenije, akciji pa se tudi letos pridružuje Kino Velenje. Na ta dan bomo predvajali program s posebno ponudbo za otroke, mlade in odrasle. Vzemite si čas zase in kakovosten filmski program ter praznujte z nami!


Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu. Uspešna nemška pisateljica Sandra, njen francoski mož Samuel in njun slabovidni enajstletni sin Daniel živijo odmaknjeno življenje v odročnem kraju v francoskih Alpah. Nekega dne pa Samuela najdejo mrtvega v snegu pod njihovo hišo … Je skočil? Padel? Ali pa ga je ubila žena?

Festivali, nagrade: Cannes (zlata palma); Sydney (nagrada občinstva); Karlovi Vari; Locarno