Skip to content
banner image

13. 04. 2023 ob 19:30, Glasbena šola Velenje

Simfonični orkester Univerze v Ulmu

banner image

Dogodki

Simfonični orkester Univerze v Ulmu sestavljajo študenti, profesorji in drugi člani fakultet. Glede na okolje, ki je usmerjeno bolj v naravoslovne znanosti, medicino in inženirstvo, orkester ponuja članom univerze umetniški kontrast vsakdanjemu študiju in delu. Začel je v študijskem letu leta 1972/73 kot manjši ansambel glasbenikov, od takrat pa je zrasel in postal zelo cenjen orkester v Ulmu.
Člani ansambla se srečuje enkrat tedensko pod dirigentsko taktirko Burkharda Wolfa. Cilj, ki si ga zadajo, je pripraviti vsak konec semestrskega obdobja samostojni koncert. Poleg koncertiranja doma pa ima orkester tudi pomembne stike in koncertna gostovanja po Evropi. Teh se redno udeležuje okrog 40 članov orkestra. Nazadnje so gostovali na Madžarskem in Poljskem.

Dirigent Burkhard Wolf je rojen leta 1962 v Stuttgartu. Po šolanju v Esslingenu je študiral glasbo na Glasbeni akademiji v Stuttgartu, instrument čelo. Tukaj je študiral tudi dirigiranje pri prof. Dietru Kurzu in prof. Helmutu Wolfu. Dirigirati je začel na glasbeni akademiji v Trossingenu pod mentorstvom prof. Manfreda Schreierja. Dirigent simfoničnega orkestra Univerze v Ulmu je že od leta 1997. Burkharda Wolfa vežejo na Velenje tudi lepi spomini na petje v zboru gimnazije Theodor Heuss, s katero se je začelo zborovsko partnerstvo z velenjskim zborom gimnazije (danes ŠCV), ki letos praznuje 50-letnico pevskega prijateljstva in ki ga je začel njegov oče Klaus Wolf.

Spored:
L. van Beethoven: Uvertura »Prometej« v C-duru, op. 43
J. Haydn: Simfonija št. 104
P. Creston: Concertino za marimbo in orkester (solist Christian del Bianco, marimba - Spilimbergo, Italija)