06. 04. 2023 ob 20:30, Max klub Velenje

Mind tree

Dogodki

Zasedba:
Matic Štemberger - piano
Peter Smrdel - kontrabas
Žiga Smrdel - bobni, tolkala

Mind tree je novo nastala zasedba treh mladih in obetavnih slovenskih glasbenikov iz Ilirske Bistrice, ki deluje s poudarkom na ustvarjanju avtorske glasbe, pretežno pod vplivom improvizirane in klasične glasbe, jazza ter alternativnih žanrov. 

V repertoar vpleta tudi z lastnimi aranžmaji začinjene jazzovske standarde in originale ter ustvarja unikaten zvok, prepleten z mistiko, melanholijo in igrivostjo. V prihajajočem letu se obeta izid prvenca, ki bo v delovanju mlade zasedbe postavil pomemben mejnik.

Brata Peter in Žiga Smrdel sta že nekaj let izjemno aktivna na domačem glasbenem področju - tako z njuno zasedbo WCKD Nation kot tudi v sodelovanju z velikimi glasbenimi imeni, kot so Denis Beganovič, Tomi Purič, Robert Jukič, Tonč Feinig, Jure Pukl, in zasedbami Okustični, Vazz, Rok Zalokar Trio, Maline, Nazzareno Zacconi Trio ... Sta prejemnika zlatih plaket na državnem tekmovanju Temsig in pomembne strokovne nagrade Zlata piščal za dosežke v slovenski popularni glasbi.

Matic Štemberger je mlad in nadobuden pianist, ki aktivno deluje na slovenski glasbeni sceni. S svojim izjemnim talentom je že pri devetnajstih letih dobitnik številnih priznanj, kot sta dve zlati plaketi na državnem tekmovanju Temsig ter Škerjančeva nagrada za izjemne študijske uspehe in zasluge pri umetniškem uveljavljanju Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Abonma sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.