24. 11. 2022 ob 19:30, Dom kulture Velenje

Boeing-Boeing (nadomestna predstava za Lunapark Kuga)

Dogodki

Pripnite si pasove, poleteli bomo!

Poletite nazaj v sladka, svobodno misleča 60-ta in neonesnaženo ozračje najbolj sočne situacijske komedije, polne zmešnjav in zamenjanih identitet  – zagotavljamo vam, da se boste smejali na glas!

Avtor: Marc Camoletti
Prevod: Branko Madžarevič
Režija: Vinko Moderndorfer
Igrajo: Gorka Beden, Jan Bučar, Lea Cok, Gregor Podričnik, Vesna Slapar, Inti Šraj

V prestolnici ljubezni, Parizu, je skrit mali apartma, v katerem živi arhitekt Bernard. Z izjemno geometrično natančnostjo žonglira s prihodi in ljubezenskimi uricami s kar tremi atraktivnimi stevardesami. Francozinja, Američanka in Nemka sicer letijo za različne letalske družbe, a ga navdušeno obiskujejo, on pa se medtem uri v kombinatoriki in skrbno načrtuje njihove pristanke in polete. Vse dokler svet ne spozna novih hitrih boeingov. Bernardov skrbno sestavljeni urnik se poruši do temeljev, njegova ne-tako-kot-on-navdušena in ne-tako-kot-stevardese prikupna hišna pomočnica mu situacije pač ne olajšuje. Ko se nekega dne trio stevardes sočasno znajde v stanovanju, ko Bernarda obišče še v ljubezni kot jabolko nezrel prijatelj iz otroštva Robi, je kaos popoln, katastrofa pa neizbežna.

Zanimivosti:
•  Predstava, ki je prišla v Guinessovo knjigo rekordov kot največkrat odigrana francoska komedija na svetu.
•  Kultna predstava, ki jo občinstvo obožuje!
•  Po njej je bil posnet istoimenski film, v katerem so blesteli Jerry Lewis, Tony Curtis in Thelma Ritter.
•  Špasova različica komedije 'Stevardese pristajajo' je prejela nagrado Najboljša komedija leta 2002, Ljerka Belak v glavni vlogi pa je postala Žlahtna komedijantka festivala.
• Tekst in predstava na Broadwayu je osvojila več nagrad Tony za gledališke uprizoritve.