18. 06. 2022 od 18:00 do 22:00, Galerija Velenje

Poletna muzejska noč

Dogodki

18.00  Javno vodstvo po aktualnih razstavah: Klavdija Zupanc, grafike, in Inventura 22, razstava del dijakov likovne smeri umetniške Gimnazije Šolskega centra Velenje.

V Galeriji Velenje sta na ogled dve razstavi: v spodnjem nadstropju tradicionalna razstava likovnih del, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili dijaki, z naslovom INVENTURA 22, v zgornjem nadstropju pa razstava akademske slikarke Klavdije Zupanc, bivše dijakinje Gimnazije Velenje. Umetnica je ustvarila svojo grafično abecedo, iz katere je izpeljala neskončno veliko različnih podob in oblik. Pri ustvarjanju se vrača k svojim začetkom in navdih najde v svoji prvi ljubezni, slikarstvu. Razstava je torej izrazit preplet slikarstva in grafike.

20.00  Stari hiti za poletno muzejsko noč

Vabimo vas na nočno druženje v atriju Galerije Velenje. Stare zimzelene uspešnice z originalnih vinilnih plošč nas bodo popeljale v zlate čase slovenske popevke, prisluhnili bomo ex-yu uspešnicam 60-ih in 70-ih let ter tujim zimzelenim skladbam od 50-ih do 70-ih let prejšnjega stoletja. Glasbeni izbor: Big Joco. 

Med 18.00 in 22.00vas vabimo na samostojni večerni ogled aktualnih razstav. V tem času lahko publikacije Galerije Velenje kupite po polovični ceni.

Na vse dejavnosti v okviru Poletne muzejske noči je vstop prost.