16. 10. 2021 ob 17:00, Kino Velenje

Volkovi

Dogodki

Družinska drama, 95 min (Mehika, ZDA)
Režija: Samuel Kishi Leopo
Igrajo: Martha Reyes Arias, Maximiliano Nájar Márquez, Leonardo Nájar Márquez, Cici Lau, Johnson T. Lau

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

Pripoved o otroških željah in odraslih skrbeh priseljenske družine skozi prizmo pisane domišljije, ki je na Berlinalu prejela glavno nagrado mednarodne žirije v sekciji Generation Kplus. Osemletni Max in njegov bratec Leo se z mamo podata iz Mehike v Ameriko v upanju na boljše življenje. Od vsega se otroka najbolj veselita izleta v čudoviti svet Disnylanda. Vendar iskanje strehe nad glavo ni enostavno in mama opravlja kar dve službi naenkrat, da zasluži za skromno večerjo. Max in Leo dneve preživljata sama v majhnem stanovanju, daleč od obljubljenega Disnylanda. Da bi čas hitreje minil, z barvicami rišeta pisani svet domišljije, ki v njunih očeh zares
oživi, sama pa se spremenita v pogumna nindža volkova. Nekega dne pa kljub mamini prepovedi odpreta vrata stanovanja in vstopita v širni zunanji svet … Festivali, nagrade: Berlinale 2020 (glavna nagrada mednarodne žirije v sekciji Generation Kplus), Busan International FF 2019.