08. 10. 2021 ob 19:00, Kino Velenje

Sanremo

Dogodki

Drama, 85 min (Slovenija)
Režiser: Miroslav Mandić
Igrajo: Boris Cavazza, Jurij Drevenšek, Lara Komar, Sandi Pavlin, Silva Čušin

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

Bruno in Duša živita v domu starejših občanov. Občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Kljub temu sta vesela vsakega novega srečanja. Ali lahko čustva premagajo bolezen? Nenavadna atmosfera doma za starejše niha med poetičnostjo in nekim višjim spoznanjem, povezanim s starostjo in otroškostjo, ki se človeku vrača v obdobju, ko sam ne more več skrbeti zase.    
Producent filma je produkcijska hiša Filmostovje, koproducenta pa sta italijanski Incipit Film in RTV Slovenija. Celovečerec Sanremo je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra in Studia Viba film ter filmske komisije Furlanije – Julijske krajine, regionalnega avdiovizualnega sklada Furlanije – Julijske krajine in italijanskega ministrstva za kulturo. Film se je uvrstil v glavni tekmovalni program 47. mednarodnega filmskega festivala v Seattlu in v tekmovalni program filmov iz srednje in vzhodne Evrope na festivalu v Clevelandu.