02. 10. 2021 ob 17:00, Kino Velenje

Moj brat lovi dinozavre

Dogodki

Družinska komedija, 101 min (Italija, Španija)
Režiser: Stefano Cipani
Igrajo: Alessandro Gassmann, Isabella Ragonese, Rossy de Palma, Francesco Gheghi, Gea Dall'Orto, Maria
Vittoria Dallasta, Lorenzo Sisto

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

Ganljiv in obenem humoren film o najstniških tegobah, sprejemanju drugačnega in lastnega je posnet po resnični zgodbi ter istoimenskem avtobiografskem romanu Giacoma Mazzariola, mladi iz kar 32 držav pa so mu podelili Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva.Jack živi v glasni in srčni družini, z dvema starejšima sestrama in mlajšim bratom Giom, ki ima Downov sindrom. Kot otrok je Jack verjel, da ima Gio prav posebne moči, tako kot super junaki v stripih. Šele kasneje je spoznal, da so bratove moči drugačne narave kot tiste v stripih. Ko začne Jack obiskovati gimnazijo, se njegov svet obrne na glavo. Na vso moč se zaljubi v novo
sošolko, družbeno aktivistko Arianno, povsem spremeni svoj slog, zamenja krog prijateljev in celo bratec Gio postane  sramotna nadloga! Jack ga na vse načine in do skrajnosti zanika, kar pa stvari povsem zaplete. Festivali, nagrade: EFA - Evropska nagrada mladega filmskega občinstva 2020.